Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα συσκεφτεί με τον ....ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, για το μέλλον της χώρας ???


Απορρίπτει η Νέα Δημοκρατία την πρόσκληση για συμμετοχή σε διάλογο για το οικονομικό πρόγραμμα των επομένων ετών που απηύθυνε προς τον Αντώνη Σαμαρά με επιστολή του ο Γιώργος Παπακωσταντίνου. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναζητεί συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική της . "Ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει ότι τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει, θα στεγνώσουν τελείως την αγορά, θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα λουκέτα, θα εκτινάξουν την ανεργία σε εφιαλτικά επίπεδα, θα διαλύσουν την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία προστίθεται πως τα νέα αυτά μέτρα δεν θα μειώσουν το έλλειμμα, δεν θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας και δεν θα σταματήσουν τη διόγκωση του χρέους.

Και καταλήγει πως αν η κυβέρνηση "αναζητά συνοδοιπόρους στα αδιέξοδα που προκαλεί, εμάς δεν θα μας βρει, στον ίδιο δρόμο".

Αρνητική είναι και η στάση του Συνασπισμού. "Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο του μνημονίου, της κοινωνικής χρεοκοπίας και του οικονομικού αδιεξόδου και θα τον βαδίσει είτε μόνη της είτε μαζί με τους πρόθυμους του μνημονίου και τα μεγάλα συμφέροντα, χωρίς καμία νομιμοποίηση. χωρίς λαϊκή εντολή. Η συναίνεση σε αυτήν την πολιτική συνιστά συνενοχή". "Την ίδια ώρα, όμως, που υποκριτικά ζητά τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, έχει ουσιαστικά συνομολογήσει το άθλιο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεσμεύεται σε ένα πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Και όλα αυτά ερήμην του λαού, αλλά και της εθνικής αντιπροσωπείας. Αυτό δεν θα αφήσουμε να περάσει", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Θετικά όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο ,απαντά ο ΛΑΟΣ στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών. Σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζφέρης τόνισε ότι "στη Δημοκρατία τα κόμματα έχουν θεσμικές υποχρεώσεις".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...