Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πως μπορεί ο..Τσολάκογλου να πουλήσει εθνική περιουσία χωρίς λαϊκή εντολή; Λέγοντας ότι την… αξιοποιεί


Ο Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup, ξεγυμνώνει τον Παπανδρέου-Τσολάκογλου με δήλωση που έκανε σήμερα, Δευτέρα βράδυ, στις Βρυξέλλες, σε σύσκεψη του Eurogroup.
Απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και έχοντας γνώση των λόγων του, ως πολιτικός, δήλωσε πως είναι "απόλυτα ικανοποιημένος για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να δρομολογήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ, τουλάχιστον την επόμενη πενταετία προκειμένου να καλύψει το χρέος της και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας".
Με την δήλωση του αυτή ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεγύμνωσε τις πρακτικές και τους πραγματικούς σκοπούς της κυβέρνησης Τσολάκογλου , που ματαιοπονώντας επεχείρησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις των ανθρώπων της τρόικας που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών όταν αναφέρθηκαν σε ξεπούλημα της Ελληνικής κρατικής περιουσίας.
Όσο και αν επιχείρησε με τους δοτους υπουργούς του να πείσουν πως θα υπάρξει αξιοποίηση και όχι πώληση δημόσιας περιουσίας, ο κύριος Γιούνκερ σήμερα το βράδυ κατέρριψε με πολύ λίγες λέξεις τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Όλα αυτά όμως δεν αποφασίστηκαν σε μια πρωία, διότι από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων .
Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί..........».

Διάβασε εδώ όλη την μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...