Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Nα γιατί θέλουν «ανοικτό» τα φαρμακεία


Τη στιγμή που η κυβέρνηση αλλάζει άρδην το νόμο για τη λειτουργία των φαρμακείων και διαβεβαιώνει πως οι αλλαγές αυτές θα έχουν θετική εξέλιξη για το κλάδο, ένα έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω, προβλέποντας την ίδρυση εβραϊκών πολυ- φαρμακείων στην Ελλάδα και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις μελλοντικές ισραηλινές επενδύσεις στην χώρα μας όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο pharm.gr, "τα πολυ-φαρμακεία SUPERPHARM σχεδιάζουν σε πρώτη φάση την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα.

Αν και το γεγονός αυτό δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, οι επιπτώσεις του για τους φαρμακοποιούς στην εγχώρια αγορά θα είναι, αναμφισβήτητα, δραματικές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των φαρμακείων αφού το άνοιγμα του επαγγέλματός τους από την κυβέρνηση έχει ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων αλλά και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Στατιστικής της Τράπεζας της Ελλάδος, η τρέχουσα αξία των "άμεσων ξένων επενδύσεων" στην Ελλάδα από κατοίκους Ισραήλ υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...