Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Mακελιό με 31 νεκρούς σε αεροδρόμιο της Μόσχας


Δείτε το βίντεο της έκρηξης. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 130 τραυματιστήκαν, 20 από τους οποίους πολύ σοβαρά, από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στις 15.32 ώρα Ελλάδας, στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας, το πιο πολυσύχναστο της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την έκρηξη βρίσκεται ένας βομβιστής αυτοκτονίας, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας, Βλαντιμίρ Μάρκιν, ο οποίοι ανακοίνωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση...

Αυτή την ώρα επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο και δεκάδες ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο για να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό και άνθρωποι εκκενώνουν τον χώρο του αεροδρομίου συνεχώς. Υπάλληλοι του αεροδρομίου, άνοιξαν μάλιστα μια τρύπα σε ένα τοίχο, στο χώρο των αποσκευών, για να βοηθήσουν τους επιβάτες να βγουν πιο γρήγορα από το κτήριο.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Μόσχας έχει τεθεί σε συναγερμό και στο μετρό της πρωτεύουσας, καθώς και στα άλλα αεροδρόμια της πόλης ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικών και των υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) έχουν σταλεί στο Ντομοντέντοβο και στα άλλα αεροδρόμια, το Σερεμέτιεβο και το Βνούκοβο.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2010 δύο γυναίκες από το Νταγκεστάν πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, σκοτώνοντας 40 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...