Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Το αφεντικό πλήρωσε λιγότερα από τους… υπαλλήλους.


Από τα πρακτικά της Βουλής 22-12-2010 - εχθές - http://www.hellenicparliament.gr/Use...syne101222.doc


Τσίπρας Ι: Το είπε, άλλωστε, καθαρά και αυτός ο περίφημος επιθεωρητής μας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Τόμσεν, ο Δανός. Δεν είναι το χρέος το πρόβλημα, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τσίπρας ΙΙ: Στα ταμεία μίας μόνο επιχείρησης σούπερ μάρκετ, κύριοι συνάδελφοι, της «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» το 2009 μπήκαν περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο φόρος που πληρώθηκε ήταν 19,5 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό, δηλαδή, μικρότερο απ’ αυτό που συνολικά πλήρωσαν ως φόρο οι εργαζόμενοι στον ίδιο όμιλο.
....
Ο μεγαλύτερος εμπορικός στόλος στον κόσμο αποδίδει φόρους περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ! Ακόμα και οι μετανάστες, αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, καταθέτουν για την πράσινη κάρτα 50 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ταμείο

Τσίπρας ΙΙΙ: Πριν από λίγους μήνες ήταν αμάρτημα να μιλάμε για ευρωομόλογο, για απ’ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των χωρών που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη, με επιτόκιο όμοιο με αυτό που δανείζονται οι εμπορικές τράπεζες. Έτσι και σήμερα θεωρείται έγκλημα να ομιλούμε απ’ αυτό εδώ το Βήμα για δίκαιη ρύθμιση του χρέους, με διαγραφή μέρους του, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και κυρίως, με βιώσιμο επιτόκιο αποπληρωμής.
Πιστεύω, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σε αυτήν εδώ την Αίθουσα που να πιστεύει ότι μπορεί η ελληνική κοινωνία να πληρώνει 20 δισεκατομμύρια το χρόνο σε τόκους, που να πιστεύει ότι αυτό το χρέος είναι διεκπεραιεώσιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...