Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πάει .Η είμαστε τρελοί ,η οι ΠΛΕΥΡΗΔΕΣ μας δουλεύουν ασύστολα.


Το βρήκαμε εδώ http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192& και δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε γαμώ τα πατριωτιλίκια τους ,αλλά πρέπει να το αναρτήσουμε διότι χρήζει περαιτέρω έρευνας. Σας παρακαλούμε θέλουμε να το σχολιάσετε ανοιχτα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση συγγνώμης Κώστα Πλεύρη προς Παναγιώτη Δημητρά και ανάκληση έγκλησης

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, στο Α’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, ο Κώστας Πλέυρης ζήτησε συγγνώμη από τον Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος στη συνέχεια ανακάλεσε έγκλησή του για συκοφαντική δυσφήμηση από τον Κώστα Πλέυρη στην τηλεοπτική εκπομπή του, στις 29 Ιουλίου 2007 στο Extra Channel. Σε αυτή ο κατηγορούμενος είχε ισχυρισθεί ότι ο Παναγιώτης Δημητράς δήθεν δεν εμφανίζεται στα δικαστήρια που εκδικάζουν μηνύσεις του λόγω δειλίας.

Σημειώνεται πως η δίκη είχε αναβληθεί τέσσερις φορές (στις 11 Φεβρουαρίου 2009, 21 Οκτωβρίου 2009, 5 Φεβρουαρίου 2010 και 12 Απριλίου 2010) γιατί το πειστήριο DVD με την εκπομπή είχε αφαιρεθεί από τη δικογραφία και η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παρά τις δικαστικές αποφάσεις στις αναβολές για αναζήτησή του αρνείτο να το αναζητήσει εκεί όπου φυλάσσονται τα πειστήρια, δηλαδή στο υπόγειο του Εφετείου Αθηνών. Χρειάστηκε να υποβάλει έγκληση κατά των εμπλεκόμενων Εισαγγελέων Εφετών Αθηνών ο Παναγιώτης Δημητράς στις 12 Μαΐου 2010 (για την οποία διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση) για να υποχρεωθούν να το αναζητήσουν και να το βάλουν στη δικογραφία πριν από την πέμπτη δικάσιμη της 28 Ιουνίου 2010 (όταν η δίκη αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων Χαλκίδας άρα και του νομικού συμβούλου του ΕΠΣΕ Θανάση Τάρτη). Στις 10 Δεκεμβρίου 2010, η υπόθεση εκδικάστηκε για έκτη φορά. Αντίγραφο της απόφασης 10846/2010 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επισυνάπτεται.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Σεπτεμβρίου 2009, το Α’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τελεσίδικα στην ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή των 30 ημερών (με μετατροπή) το Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», για εξύβριση δια του τύπου του Εκπροσώπου του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά. Πρωτόδικα, στις 11 Φεβρουαρίου 2009, το Α’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών είχε καταδικάσει το Δημήτρη Ζαφειρόπουλο για εξύβριση δια του τύπου και του είχε επιβάλλει ποινή 6 μηνών (με μετατροπή), ενώ είχε αναβάλει τη λήψη απόφασης για τον Κώστα Πλεύρη, όταν αυτός αμφισβήτησε τα αποδιδόμενα σε αυτόν και ζήτησε αναβολή λόγω απουσίας του DVD. Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος καταδικάστηκε γιατί την 1 Ιουλίου 2007 δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Κόσμο» κείμενο στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Άφαντος ο Δημητράς! Δεν τόλμησε να εμφανιστεί στη δίκη Τσιγγάνων – Ελ. Κόσμου ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» και με τη φωτογραφία του Παναγιώτη Δημητρά. Ανάλογο αναλυτικότερο κείμενο δημοσιεύτηκε στη σελίδα 2, υπό τον ίδιο τίτλο και με ισχυρισμούς για τον Παναγιώτη Δημητρά ότι είναι δικομανής και ότι δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο σε δίκη της 25 Ιουνίου 2007 γιατί δεν είχε επιχειρήματα να αντιμετωπίσει τα στελέχη του «Ελεύθερου Κόσμου» που ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 με αντιτσιγγάνικο δημοσίευμα. Κι’ αυτό ενώ στην πρωτόδικη εκείνη δίκη της 25 Ιουνίου 2007 αναγνώσθηκε έγγραφο ότι ο Παναγιώτης Δημητράς και ο νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ ήταν την ίδια ημέρα σε άλλη κατ’ έφεση δίκη και ενώ η υπόθεση τελικά δεν εκδικάστηκε στις 25 Ιουνίου 2007 μετά από αίτημα αναβολής των κατηγορουμένων. Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είχε απορρίψει την έκκληση του δικαστηρίου να ζητήσει συγγνώμη από τον Παναγιώτη Δημητρά.

Φυσικά, ο Ελεύθερος Κόσμος δεν ενημέρωσε ποτέ το αναγνωστικό κοινό για την καταδίκη του και για την έκφραση συγγνώμης του Κώστα Πλεύρη για την αποφυγή καταδίκης του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...