Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Προβλέπεται να γίνει ,της… χρυσής αυγής, στην ορκωμοσία του δημάρχου


“Νόμος 3852 (Καλλικράτης) – παράγραφος 52 – άρθρο 2: Ορκωμοσία των Δημοτικών Αρχών: Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση…”«Στο επιτελείο του νέου δημάρχου προκαλεί πονοκέφαλο η πρόθεση του συμβούλου Ν. Μιχαλολιάκου, που εξέλεξε η Χρυσή Αυγή, να καλέσει στην τελετή εκατοντάδες μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης… Ελευθεροτυπία 28/12»

Προβληματισμός φαίνεται πως επικρατεί στην πλατεία Κοτζιά εν όψει της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου. Η ανησυχία υπάρχει λόγω της ενδεχόμενης παρουσίας φίλων της Χρυσής Αυγής στην αυριανή τελετή. Με ενδιαφέρον λοιπόν διαβάσαμε στα σημερινά φύλλα Νέων και Ελευθεροτυπίας:

«Στο μεταξύ, εκφράστηκαν φόβοι για την παρουσία µελών της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια της τελετής µετά και το αίτηµα που υπέβαλε ο επικεφαλής του κόµµατος και νεοεκλεγείς δηµοτικός σύµβουλος Νίκος Μιχαλολιάκος να προσκαλέσει «φίλους» στην ορκωμοσία. Τελικώς αποφασίστηκε οι όποιες προσκλήσεις να σταλούν από τη νέα δηµοτική αρχή του κ. Καµίνη, ώστε να αποφευχθούν τουλάχιστον εντάσεις εντός του χώρου που θα γίνει η τελετή σε περίπτωση που παρευρεθούν στελέχη της Χρυσής Αυγής» TA NEA

«Πολιτικός όρκος με Χρυσή Αυγή στο φόντο: Στο επιτελείο του νέου δημάρχου προκαλεί πονοκέφαλο η πρόθεση του συμβούλου Ν. Μιχαλολιάκου, που εξέλεξε η «Χρυσή Αυγή», να καλέσει στην τελετή εκατοντάδες μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης. Το αίτημα Μιχαλολιάκου δεν είχε λάβει επίσημη απάντηση έως χθες» ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η Χρυσή Αυγή και ο γενικός της γραμματέας δηλώνουν ότι δεν υπέβαλαν κανένα απολύτως αίτημα σε κανέναν και ασφαλώς δεν περιμένουν καμία επίσημη απάντηση. Η τελετή της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου άλλωστε είναι δημόσια – σύμφωνα με τον Νόμο 3852/2010 – επομένως όποιος Έλληνας πολίτης θέλει, δικαιούται βάσει Νόμου να την παρακολουθήσει. Πιο συγκεκριμένα, ο Καλλικράτης αναφέρει: Νόμος 3852 (Καλλικράτης) – παράγραφος 52 – άρθρο 2: Ορκωμοσία των Δημοτικών Αρχών: Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...