Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Θέλουν νέες στρατιές πρασινορουφιάνων, γιατί οι παλιοί …μεταλλάχτηκαν



Σε «αιφνίδιο θάνατο» θα οδηγηθούν το 2011 εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου -Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που λειτουργούν ως «δορυφόροι» σε υπουργεία, περιφέρειες και δήμους-, καθώς ο προϋπολογισμός έκλεισε χωρίς να προβλέπει την
καταβολή εγγυήσεων για τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες. Η κυβέρνηση υπό το βάρος του δημόσιου χρέους που «τρέχει» προς τα 348 δισ. ευρώ και την ασφυκτική πίεση της τρόικας κλείνει το παράθυρο του δανεισμού και πλέον όσοι φορείς δεν έχουν ίδια έσοδα θα οδηγηθούν στο κλείσιμο. Το ίδιο ισχύει και για μεγάλους οργανισμούς -όπως η Εργατική Εστία που απορροφάται από τον ΟΕΚ-, ενώ σειρά παίρνουν ΤΕΙ και αργότερα περιφερειακά νοσοκομεία. Όλοι αυτοί οι φορείς στήριζαν τη λειτουργία τους σε κρατικές επιχορηγήσεις και εγγυήσεις του Δημοσίου, οι οποίες συνήθως κατέπιπταν. Εκτιμάται ότι η Μεταπολίτευση δημιούργησε 5.000 τέτοια ΝΠΔΔ- ένα δεύτερο κράτος μέσα στο κράτος.

«O κόμπος έφτασε στο χτένι... Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί πλέον το Δημόσιο. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε ο υφυπουργός επί των Οικονομικών του Δ.Ν.Τ κ. Φ. Σαχινίδης μιλώντας στο Βήμα . «Εδώ που φτάσαμε ας αποφασίσει το πολιτικό σύστημα τι θέλει. Ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός, μίζερος, δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και, το κυριότερο, δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα να τον συντηρούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...