Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μερικά από όσα μας κρύβουν οι εθνοπροδότες


Γιατί κανένας από αυτούς τους νεοφερμένους αλλά και παλαιούς φωστήρες-προφήτες δεν μας λέει ότι έχουμε πληρώσει στους τοκογλύφους πολύ περισσότερα από ότι είναι το κεφάλαιο που μας δάνεισαν;

Γιατί δεν μας λέει ότι έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε την διαγραφή των τοκογλυφικών τόκων του χρέους, μέσα από διεθνείς κανόνες, από την στιγμή που έχουμε πληρώσει με το παραπάνω το κεφάλαιο που δανειστήκαμε ;

Γιατί θέλουν να διαλύσουν το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων αφού μέσω αυτού μπορούμε να δανειστούμε ως χώρα με πάρα πολύ χαμηλό τόκο, όπως πράττει εξάλλου και η Γερμανία;

Γιατί δεν μας λέει ότι έχουμε δικαίωμα να μην αναγνωρίσουμε την δανειακή σύμβαση αφού δεν έχει επικυρωθεί από την βουλή των ελλήνων; Mην την μπερδεύουμε με το μνημόνιο.

Γιατί δεν μας λέει ότι θα έπρεπε από τους θεωρητικά εχθρικούς γερμανούς θα έπρεπε να απαιτήσουμε να μας δώσουν το αναγκαστικό δάνειο που πήραν την κατοχή από την Ελλάδα, και που ξεπερνά με τα σημερινά δεδομένα τα 110 δις.

Γιατί δεν μας λέει ότι μας ετοίμασαν την πτώχευση σε συνεννόηση με τους Έλληνες εφιάλτες, για να υφαρπάξουν τον εθνικό πλούτο της χώρας. Μπορεί να υπάρξει χώρα χωρίς εθνική περιουσία που είναι ο συνδετικός κρίκος των πολιτών της ;

Γιατί δεν ενημερώνουν τους πολίτες ότι πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, διότι υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να ξυπνήσουν μία δευτέρα,( διότι συνήθως δευτέρα ανακοινώνονται οι πτωχεύσεις λόγω του σαββατοκύριακου ) και να έχουν μπλοκαρισθεί οι καταθέσεις τους;

Γιατί δεν ενημερώνουν τους πολίτες ότι η κάρτα του πολίτη εντάσσεται μέσα στο σχέδιο της πτώχευσης αφού δεν μπορείς μέσω αυτής να αποσύρεις όλα σου τα λεφτά, αλλά ένα μέρος τους ;

Τέλος θα πρέπει να σταματήσουν υπό τις παρούσες συνθήκες, να αποκαλούν πρωθυπουργό αλλά πρωθυπουργεύων, υπουργεύων, κ.λ.π διότι είναι απλώς εντολοδόχοι του Δ.Ν.Τ, για να μην πούμε ότι δεν χρειάζονται και καθόλου διότι την δουλειά μπορούσαν να την κάνουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Ρεπορτάζ

Απαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλειος Μαρκεζίνης.

«Δεν μας λένε την αλήθεια. Με 150% χρέος του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ΑΠΘ.
Παρατήρησε ότι οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, σταμάτησαν να ονειρεύονται ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κοινωνία «φραπεδάδικη και καταναλωτική».
Έκανε λόγο για συνδυασμό κρίσεων: πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής, ηθικής και μεταναστευτικής.
Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του και μέχρι τη συνάντηση στο Davos η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν τόσο πετυχημένη. Το ελληνικό κράτος δήλωσε ότι χρειάζεται δομική αλλαγή.
Τόνισε την ανάγκη να ανανεωθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική ή κομματική φιλοδοξία.
Άφησε έμμεσα αιχμές για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενοι στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...