Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κόλαση στην ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ



Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν όταν το Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, εξερράγη στην Ιάβα, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης και συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Ινδονησίας. χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονταν από την περιοχή με αυτοκίνητα και φορτηγά μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε μια ημέρα αφότου οι αρχές είχαν αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής στο ύψιστο. Στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός οι κάτοικοι, οι περισσότεροι με μάσκες, μεταφέρονται από φορτηγά με τα παρμπρίζ καλυμμένα από την ηφαιστειακή τέφρα. Πολλοί αρνούνταν, πριν την έκρηξη, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ισχυρό τσουνάμι που προκλήθηκε μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ινδονησία που προκάλεσε μέχρι στιγμής τον θάνατο 100 ανθρώπων, ενώ περίπου 400 αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
«Τουλάχιστον 154 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 400 φέρονται ως αγνοούμενοι» δήλωσε ο επικεφαλής των συνεργείων διάσωσης στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας. Ο προηγούμενος απολογισμός σήμερα το πρωί έκανε λόγο για 112 νεκρούς στο αρχιπέλαγος Μενταουάι, ανοικτά της Σουμάτρας.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας της απομόνωσης των νησιών στο αρχιπέλαγος, όπου έχει διακοπεί η επικοινωνία. Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο θα μεταβεί αργότερα στο Μπαντάνγκ, το κοντινότερο λιμάνι στη Σουμάτρα. Πολλά χωριά, ειδικά στο νησί του Νότιου Παγκάι, καταστράφηκαν από τα κύματα ύψους τριών μέτρων που έφθασαν ακόμα και σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί από το τσουνάμι έφτασαν τους 272, και από τον σεισμό ξεπερνούν τους 1000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...