Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Συγκρούστηκαν δύο F-16 Block 52 , Νεκρός ο ένας πιλότος.



Δύο μαχητικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Κρήτης συγκρούστηκαν στον αέρα λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος νοτιοανατολικά της νήσου Χρυσή, με αποτέλεσμα να συντριβούν. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος. Σώα ανασύρθηκαν δυο από τα τρία μέλη των πληρωμάτων των δύο μαχητικών αεροσκαφών. Νεκρός εντοπίστηκε από παραπλέον ψαροκάικο ο τρίτος (Μπαλατσούκας Τάσος) χειριστής του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους ο οποίος αγνοείτο, μετά τη σύγκρουσή του με άλλο διθέσιο F- 16. Τα δύο F-16 Block 52 ανήκαν στην 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης με έδρα τη Σούδα Κρήτης. Οι δύο χειριστές που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Ο ένας όμως είναι σοβαρά τραυματισμένος, καθώς έχει υποστεί διάτρηση πνεύμονος και χτυπήματα στο κεφάλι.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ο ένας διασωθείς , ο Σήφης Αναστασάκης από το Ηράκλειο, χειρουργήθηκε αλλά η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή, καθώς υπέστη εσωτερική αιμορραγία, ενώ ο δε δεύτερος Μποτζάκης Παύλος, φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα.
Από την Ιεράπετρα έγινε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, με Super Puma, η διακομιδή του Αναστασάκη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υποβάλλεται σε νέα επέμβαση από αγγειοχειρούργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως και ο δεύτερος τραυματίας αναμένεται σε λίγη ώρα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
Στο Ηράκλειο έφτασε λίγο μετά πριν τις 7, με C130 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.... ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΣΩΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ , ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ , ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ.. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

«Κατά τη παραλαβή τους είχαν παρουσιάσει.. τεχνικές ατέλειες οι οποίες επιδιορθώθηκαν». Τα λέει όλα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...