Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΖΗΤΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ? Επιτέλους βρήκαμε …σωτήρες



Τα «πράσινα διαβατήρια», που δίνουν τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα μας χωρίς βίζα σε έναν αριθμό Τούρκων -περίπου 2 εκατ. άτομα-, ξεπερνώντας τις απαγορεύσεις Σένγκεν, έδωσαν ανάσα στον τουρισμό στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων αποτελούν την οικονομική και πολιτιστική αφρόκρεμα της τουρκικής κοινωνίας, καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να επισκέπτονται την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να εκδίδουν βίζα, κάτι που απαιτούσε αρκετό χρόνο και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Από τις 28 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή της κατάργησης βίζας για όσους έχουν «πράσινο διαβατήριο», περίπου 2.000 Τούρκοι πέρασαν μόνο στη Μυτιλήνη, μαζί τους και 5.000 τουρίστες που βρέθηκαν για διακοπές στην Τουρκία. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών θα αντιστρέψουν την κακή χρονιά», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Π. Αντωνίου

«Πρόκειται για ανθρώπους που δεν τους νοιάζει πόσα θα ξοδέψουν, δεν ρωτούν πόσο κοστίζει ένα προϊόν και το αγοράζουν αμέσως, χωρίς παζάρια και χωρίς διαμαρτυρίες για τις τιμές. Χωρίς υπερβολή η κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη ενός Τούρκου τουρίστα υπολογίζεται γύρω στα 1.000 ευρώ κατά επίσκεψη. Στους 20.000 αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι Τούρκοι και αλλοδαποί τουρίστες που φτάνουν από το λιμάνι του Τσεσμέ στη Χίο. Η κατάργηση έκδοσης βίζας για τους κατόχους «πράσινων διαβατηρίων» τέθηκε σε εφαρμογή από τις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε από το ελληνοτουρκικό ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας. Αποτελούσε πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς αλλά και των φορέων του τουρισμού στο βόρειο Αιγαίο και, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αφορά σε 800.000 άτομα, που μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια. Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη οι κάτοχοι των «πράσινων διαβατηρίων» έχουν δικαίωμα να μείνουν συνολικά μέχρι 90 ημέρες μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Την εφαρμογή του μέτρου κατάργησης της βίζας για τους κατόχους των «πράσινων διαβατηρίων» χαιρέτισε σε ανακοίνωσή της και η Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Έτσι παίζονται τα παιχνίδια, όχι σαν τους νεοδημοκράτες μαλάκες που δεν είναι ικανοί ούτε ...blog να φτιάξουν. Αυτό πάει να πει ..τέλεια προπαγάνδα. Και τα παραδίνουμε, και είμαστε και σωτήρες. Εμείς το είπαμε .Οι τούρκοι δεν χρειάζεται να κάνουν πόλεμο. Απλώς, θα μας …αγοράσουν. Σε λίγο θα δούμε και διαδηλωτές με σύνθημα, κάτω τα χέρια από τους …προστάτες μας τους τούρκους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...