Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». για τον ΟΑΕΕ



Σε στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς οδηγούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι. από τους 830.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 410.000 δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών οφείλουν κατά μέσον όρο εισφορές ύψους 10.000 ως 12.000 ευρώ ο καθένας. Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά οδηγεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε μια αναγκαστική «στάση πληρωμών» προς τα ασφαλιστικά ταμεία, και όχι μόνο. Οι τέσσερις στους δέκα προκρίνουν ως πιο αποτελεσματικό τρόπο αντίδρασης στην κυβερνητική οικονομική πολιτική «την οργανωμένη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς». Ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ Κος Κουτρουμάνης μελετά το ενδεχόμενο οι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, για όσο διάστημα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να πληρώνουν εισφορές με βάση την πρώτη κλίμακα του ΟΑΕΕ- που αφορά τους νέους σφαλισμένους . Η διαφορά ανάμεσα στο ύψος της εισφοράς στην κλίμακα στην οποία ανήκουν και της χαμηλής κλίμακας στην οποία ενδέχεται να τους δοθεί η δυνατότητα να πληρώνουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα θα κεφαλαιοποιηθεί και θα ρυθμιστεί. Τα χρέη αυτά θα προστεθούν προφανώς στα χρέη που ήδη συσσωρεύουν οι ασφαλισμένοι που δεν πληρώνουν εισφορές εδώ και μήνες. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ πρότειναν τα εξής, τα οποία ο κ. Κουτρουμάνης φέρεται διατεθειμένος να συζητήσει σοβαρά μαζί τους:

Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ για δύο χρόνια.

Η καταβολή της εισφοράς να γίνει μηνιαία από διμηνιαία που είναι σήμερα και μετά την πάροδο δύο χρόνων να γίνει ρύθμιση των «παγωμένων» οφειλών με εξαμηνιαίες δόσεις που να μην υπερβαίνουν μηνιαίως το ύψος των 100 ευρώ, ώστε να δοθεί στους οφειλέτες η δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε ένα διάστημα 10-12 χρόνων.

Όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές «ένα μέρος από τους 410.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ έχει καταστραφεί οικονομικά, όμως με αυτό τον τρόπο ρύθμισης είναι δυνατόν τουλάχιστον 200.000- 250.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους».

Το μεγάλο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες επαγγελματίες και για το οποίο δεν μιλεί κανένας είναι που μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους δεν κατάφεραν να κλείσουν και τα βιβλία τους στην εφορία, λόγω χρέους στον ΟΑΕΕ και επιβαρύνονται με χιλιάδες πρόστιμα, εκτός του ότι βρίσκονται σε …διαρκή ομηρία.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΙΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ.
Εγώ δίνω στον ΟΑΕΕ 860 ευρώ το δίμηνο τώρα θα πάει 870 (+10 προς άνεργους). Φανταστείτε έναν καφετζή παραδοσιακό που βγάζει κέρδος 50 λεπτά στον καφέ να πρέπει να κάνει..(μηνιαίως)
870 καφέδες για να ξεπληρώσει το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ)
500 καφέδες για το ενοίκιο (250 ευρώ ενοίκιο)
250 καφέδες για το ρεύμα (250 ευρώ ΔΕΗ το δίμηνο)
67 καφέδες για τον Λογιστή (200 ευρώ το τρίμηνο ή 800 ετησίως)
60 καφέδες για το νερό (40 ευρώ Ύδρευση το τρίμηνο)
35 καφέδες για την νέα εισφορά Ελευθέρων επαγγελματιών
20 καφέδες για το επιμελητήριο
10 καφέδες για την νέα εισφορά για τους άνεργους
Συνολικά πρέπει να κάνει 1812 καφέδες χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα συντήρησης του εξοπλισμού, αναλώσιμα, κεφάλαιο αγοράς εξοπλισμού και στησίματος μίας μικρής επιχείρησης.
Δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον 2000 καφέδες τον Μήνα.
Δηλαδή 67 καφέδες την ημέρα για τα έξοδά του.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα περισσότερα έξοδα αφορούν τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) μιας και το ενοίκιο είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το ελαττώσει το μόνο που δεν μπορεί να ελαττώσει είναι η εισφορές του ΟΑΕΕ.
Πείτε μου ποιος καταστηματάρχης καφετζής αντέχει να κάνει 67 καφέδες κάθε μέρα μόνο για να πληρώνει τους υπέρογκους υπαλλήλους από διάφορες υπηρεσίες και το κράτος γιατί εννοείτε ότι από αυτούς τους 67 καφέδες το κράτος έχει κέρδος μέσω του φπα. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του καφετζή θα αντέχατε πολλές μέρες να κάνετε 67 καφέδες μόνο και μόνο για να πληρώνετε άλλους και το κέρδος σας θα ήταν ότι καφέδες κάνατε πάνω από τους 67... θα αντέχατε πόσες μέρες θα αντέχατε. Πόσες μέρες θα άντεχε ένας δημόσιος υπάλληλος να κάνει 67 καφέδες για άλλους για να έχει κέρδος 50 λεπτά από τον 68ο και μετά.
Ένας Ελεύθερος Επαγγελματίας μπορεί να μειώσει το ενοίκιο το ρεύμα και το νερό που καταναλώνει να μην έχει τηλέφωνο να περνάει τα έσοδα-έξοδα μόνος του. Ένα όμως δεν μπορεί να μειώσει και αυτό είναι οι εισφορές του ΟΑΕΕ, πότε θα ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι γα να δουν την κλεψιά που γίνεται εις βάρος όλον των μικρών επαγγελματιών.
Ο ΟΑΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΛΗΝΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΡΗΝΕΙ.
ΜΕΙΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

Πασχάλης είπε...

Προς τον διαχειριστή:

Το βιντεο με τον γερμανό πολιτικό δεν λέει αυτά που γράφουν οι υπότιτλοι !!!

Μιλάει για κρέας και τελονείο. !!!

Κατεβάστε το !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...