Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Θαύμα ? θαύμα ? παραπληγικός χόρεψε …ζεϊμπέκικο ?



ΟΠαραπληγικός χόρευε ζεϊμπέκικα. Τετραπληγικός έπαιρνε επιδοτήσεις από τον ΟΓΑ ως αγρότης. Τυφλός συμπλήρωνε μόνος του τα δικαιολογητικά για να εισπράξει το επίδομα. Οι μισοί εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Καρδίτσας ήταν ανάπηροι και για τις συντάξεις των ΑμεΑ της Ξάνθης το κράτος δαπανούσε 1,2 εκατομμύριο ευρώ. Μαζί μ' αυτούς και μερικές εκατοντάδες που είχαν αποδημήσει και... δεν το 'χαν καταλάβει, αφού οι συντάξεις τους έρρεαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, οι οποίοι βέβαια είχαν συνδικαιούχους. στο νοσοκομείο της περιοχής εμφανίζονταν να είναι ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας μάλιστα πάνω από 67%. Οι 85 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων (νοσοκόμες, καθαρίστριες και διοικητικοί) απολάμβαναν τριπλάσιο ποσοστό φορολογικής έκπτωσης, ενώ μπορούσαν να αποκτήσουν και αφορολόγητο αυτοκίνητο.

Νεαρός λοιπόν «έπασχε» από παραπληγία, διέθετε αναπηρικό αυτοκίνητο και εισέπραττε επίδομα αναπηρίας. Έκανε όμως το λάθος να επισκεφθεί νυχτερινό κέντρο στο οποίο, για κακή του τύχη, σύχναζαν και μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής που τον έκριναν. Χωρίς να αντιληφθεί την παρουσία τους άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ' αυτοφώρω από μέλος της Επιτροπής.

Στο νομό Ξάνθης δε, σύμφωνα με έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, κάθε δίμηνο το κράτος πληρώνει 1.100.000 ευρώ για αναπηρικές συντάξεις. Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 6», είναι κοινό μυστικό ότι «πολλοί ανάπηροι όχι μόνο εργάζονται λαμβάνοντας και τη σύνταξη αναπηρίας, αλλά δουλεύουν και σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες (οικοδομές και εργοστάσια της περιοχής), ενώ παλαιότερα είχαν εντοπιστεί ακόμα και ανάπηροι ποδοσφαιριστές». Πρόσφατο είναι και το περιστατικό όπου ελεγκτές του ΟΓΑ συνέλαβαν έναν τυφλό ταξιτζή στην ίδια περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...