Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο …Καθηγητής έδωσε 2.000.000 για… κρεμμύδια ?



Η κομπίνα των εκατομμυρίων έχει στηθεί από αγρότες της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, αλλά και από άλλους νομούς της χώρας, οι οποίοι, σύμφωνα με το LamiaReport, εισέπρατταν παράνομα τεράστια ποσά από την εφορία ως επιστροφή ΦΠΑ, για προϊόντα που δεν πούλησαν ποτέ!

Πώς έστηναν την κομπίνα

Οι αγρότες εμφανίζονταν στις εφορίες με τα δελτία αποστολής προϊόντων, για να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ. Όσο περισσότερα προϊόντα είχαν πουλήσει, τόσο μεγαλύτερο θα ήταν το ποσό που θα έπαιρναν πίσω, ως επιστροφή.

Τι έκαναν λοιπόν... Έβρισκαν τα στοιχεία ενός υπαρκτού προσώπου ή καταστήματος και εξέδιδαν πλαστά δελτία αποστολής στο όνομά του. Κάπως έτσι,
ένας αγρότης βρέθηκε να έχει πουλήσει σε καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών, κρεμμύδια 2 εκατομμυρίων! Από αυτή την πώληση, ο συγκεκριμένος αγρότης διεκδικούσε από την εφορία επιστροφή ΦΠΑ ύψους 154.000 ευρώ!
Κατά τον ίδιο τρόπο:
- Εμφανίζεται σουβλατζίδικο από τη Πελοπόννησο να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες 3.300.000 ευρώ με τα οποία ο αγρότης που τάχα τα πούλησε, ζητάει επιστροφή ΦΠΑ 363.000 ευρω!
-Εμφανίζεται μικρομάγαζο από χωριουδάκι της Αργολίδας να έχει αγοράσει κρεμμύδια συνολικής αξίας 4.000.000 ευρώ για τα οποία ο αγρότης ζητά επιστροφή ΦΠΑ 440.000 ευρω!
- Εμφανίζεται έμπορος από την Αθήνα, που δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων, να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες, αξίας 14.000.000 (!) ευρώ με τα οποία 30 αγρότες ζητούν επιστροφή ΦΠΑ 1.540.000 ευρω!
- Εμφανίζεται άλλος έμπορος από την Αθήνα που δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων να έχει αγοράσει κρεμμύδια και πατάτες, αξίας 10.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν αγρότες ΦΠΑ επιστροφή 1.100.000 ευρω!

Κι όλα αυτά, χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου η φορολογική δήλωση των αγροτών από τα τεράστια ποσά που έδειχναν ότι έβγαζαν, αφού μέχρι σήμερα φορολογούνταν βάσει στρεμμάτων και όχι βάσει εισοδήματος.

Μόνο για το 2009, κατέθεσαν στη ΔΟΥ Θήβας δελτία αποστολής πλαστά και εικονικά αξίας 44,5 εκ ευρώ, με εξωπραγματικές παραγωγές κρεμμυδιών και πατάτας! Ζητούν με λίγα λόγια, επιστροφή ΦΠΑ που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Ήδη από το ΣΔΟΕ και σε συνεργασία με την αρμόδια Δ.Ο.Υ. σταμάτησε η διαδικασία πληρωμής ΦΠΑ για 150 αγρότες μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία...

Σύμφωνα με το LamiaReport , συνολικά οι επιστροφές που παράνομα φέρονται να έχουν πάρει αγρότες σε όλη τη χώρα, πρέπει να ξεπερνούν τα 30.000.000 € (!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...