Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Παναγίτσα μου ??? Έβαλαν την… οδοντογιατρό για να μας ….ξεδοντιάσει


Η 45χρονη οδοντίατρος, Αθηνά Δρέττα με ειδικότητα την ακίνητη προσθετική, υποψήφια βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Β' Αθηνών, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος και νυν γενική γραμματέας τού πλέον συζητημένου υπουργείου των τελευταίων μηνών, ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά της και δίνει λεπτομέρειες για την εικόνα που επικρατούσε όλη την περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Ασφαλιστικό. Ταυτόχρονα περιγράφει και τα συναισθήματά της, τόσες ώρες κλεισμένη σ΄ ένα δωμάτιο μαζί με τους διαπραγματευτές της τρόικας: «Τελειώναμε αργά το βράδυ τις διαπραγματεύσεις και πολλές φορές μού ερχόταν να βάλω τα κλάματα. Τόσο μεγάλη ήταν η ένταση» εξομολογείται σήμερα καθισμένη στο άνετο γραφείο της, στον 7ο όροφο του μεγάρου της οδού Σταδίου: Ως προς το πολιτικό κόστος που πιθανόν να υπάρξει για όσα συνέβησαν με το Ασφαλιστικό, φαίνεται ότι δεν την απασχολεί: «Όταν ήμουν έξω από την πολιτική λαχταρούσα την εκλογή μου ως βουλευτή. Τώρα που είμαι μέσα, και καταλαβαίνω τι συμβαίνει, δεν είναι κάτι που με απασχολεί»
Και να σκεφτείτε ότι πριν τοποθετηθεί στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας η κυρία Δρέττα δεν είχε ιδέα από το Ασφαλιστικό: «Το έμαθα όμως με την καθημερινή τριβή και με την πολλή μελέτη». Στο σχολείο ήταν «σπασίκλας», όπως λέει «κρατούσε μάλιστα και το απουσιολόγιο». Προσόντα που φάνηκε να υπολογίζουν και οι διαπραγματευτές της τρόικας.

«Δεν ήταν δαίμονες. Ήταν υπάλληλοι του Δ.Ν.Τ. Ήρθαν εδώ να διεκπεραιώσουν μια δουλειά και την έκαναν. Ήταν εξοπλισμένοι με γνώσεις, γνώριζαν τα πάντα, αλλά είχαν δογματισμούς και εμμονές. Ήρθαν αποφασισμένοι να κόψουν τις συντάξεις. Δεν τους ενδιέφερε καν η ελληνική πραγματικότητα, αν και τη γνώριζαν πολύ καλά. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...