Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Θα κλάψουν …μανούλες ?



Νέες περικοπές στις αποδοχές τους μετρούν 80.000 πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου. Δια της... πλαγίας οδού ψαλιδίστηκαν τα επιδόματά τους, όπως ακριβώς συνέβη και με τους εν ενεργεία υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.
Έχασαν, δηλαδή, περί του 20% στα επιδόματα (το 12% αναδρομικά από την αρχή του έτους) ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε επιπλέον απώλειες από 1% έως και 2% στις συνολικές τους αποδοχές.

Περικοπές για 80.000 συνταξιούχους

Το υπουργείο Οικονομικών τούς έστειλε με ενημερωτικό σημείωμα τη λυπητερή. Οι περικοπές αφορούν πολιτικούς συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου είχαν υπηρετήσει ως προϊστάμενοι διευθύνσεων ή τμημάτων και σύμφωνα με τον νόμο 3620 του 2007 λαμβάνουν μαζί με τις συντάξεις τους και τα επιδόματα θέσης ευθύνης των αντιστοίχων εν ενεργεία συναδέλφων τους, προσαρμοσμένα στα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν για τις συντάξεις τους.

Από το ενημερωτικό αυτό σημείωμα προκύπτει ότι οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προχώρησαν στην περικοπή των επιδομάτων θέσης ευθύνης κατά 12% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 και κατά επιπλέον 8% από την 1η Ιουνίου 2010.

Πηγή - Έθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...