Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Βούλιαξε η ΑΘΗΝΑ με την συγκέντρωση, Μούγγα τα Μ.Μ.Ε



Ενώ ο κόσμος βγήκε και βγαίνει στους δρόμους, τα αργυρώνητα και κατευθυνόμενα από το Δ.Ν.Τ μ.μ.ε μας λένε για το πώς, θα απλώσουμε τον τραχανά στον Ήλιο.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι υπάρχουν δύο επιλογές για τον καθένα: "Ή ζούμε με τη φτώχεια και τη δυστυχία που θα εξαπλώνεται, ή οπλισμένοι με θάρρος και αντοχή να αντεπιτεθούμε παλεύοντας για την κοινωνική λαϊκή ευημερία». Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

1 σχόλιο:

"Camilo Sinfueggos" είπε...

Ακούω ειδήσεις αυτη τη στιγμή απο ενα ιδωτικό κανάλι να εξαπολυει λίβελους κατα του ΠΑΜΕ για την απεργία στο λιμανι.Ακούστηκαν πολλες απόψεις,απόψεις εκπροσώπων του τουρισμού,των πλοιοκτητών, των αγανακτησμένων πολιτών,αλλα οχι η αποψη των απεργών.Αυτοί για άλλη μια φορά αποσιωπήθηκαν λιβελίθηκαν,καταδικάστηκαν,χωρίς να μας δείξουν και την άλλη πλευρά.
Ειναι γελοίο το πως προσπαθούν να βάλουν εργαζόμενους να συγκρουσθούν με εργαζόμενους,οταν ηξεραν απο χθες οτι η απεργία θα γινει παρα την αποφαση του δικαστηρίου,αλλα αυτος ειναι ο στόχος.
Η κατάσταση στην χώρα μας ειναι τργική,μιλανε για εφαρμογή των νόμων,οταν οι συνθήκες στα πλοία και οχι μονο ειναι συνθήκες γαλερας. Απορποσανατολίζουν τον κοσμο προστα σε μια ταλαιπωρία μιας, μέρας -εννοώ της απέργίας - διαλύοντας το ασφαλιστικό,τις εργασιακές σχέσεις,τις συλλογικές συμβάσεις,προσπαθώντας να μας πείσουν οτι ολα αυτα ειναι αναγκαία για να επιζήσουμε....
Όλα αυτά ειναι μέτρα που ο μεγάλο κεφάλαιο πέρνει παγκόσμια,εξασφαλίζοντας εφεδρίες ανεργων και χαμηλόμησθων,κανοντας μας υπανθρώπους για να μην σηκώσουμε ποτε κεφάλι.Αυτο θα τους δώσει την δυνατότητα να ξεμπερδεψουν μια και καλή με τα εργατικά και επαναστατικά κινηματα.
Στις σημερινές συνθήκες εχουμε δυο επιλογες!! ή την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΜΑΖΩΝ δημιουργόντας,ενα μαζικό λαϊκό μετωπο με βαση την αντίσταση και την ανατροπή του καπιταλιστικου συστήματος,στο πλαϊ του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ ανεξάρτητα αν σε καποια επι μερους ζητήματα διαφωνούμε, ή θα ΣΥΝΤΗΡΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ , σκύψουμε δηλαδη το κεφάλι και ενυσχύσουμε ξανα τα κόμματα που ταυτίζοντε με την Ευρωπαϊκή πολιτική με την πολιτική του κεφαλαίου στη χωρα μας ακόμη κι αν θέλουν να λεγοντε αριστερα(εννοω ΣΥΡΙΖΣΑ κλπ)
Σας ευχαριστω για τον χωρο.
"Camilo Sienfueggos"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...