Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Καρέ-καρέ η επιδρομή στο τουρκικό σκάφος


Μουδιασμένη η παγκόσμια κοινότητα είναι θεατής μιας πρωτοφανούς πράξης πειρατείας από τον ισραηλινό στρατό που σε διεθνή χωρικά ύδατα κατέλαβε πλοία με διεθνή σημαία σκοτώνοντας εν ψυχρώ 19 ακτιβιστές σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα αλλά και την ισραηλινή τηλεόραση. Σύμφωνα με εκτίμησεις, οι τραυματίες ανέρχονται σε 60, ανάμεσα στους οποίους είναι ένας Έλληνας και πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες.

Έντονη είναι η αντίδραση της Άγκυρας, καθώς πληροφορίες θέλουν σημαντικό αριθμό των νεκρών, να είναι τουρκικής υπηκοότητας.

Καρέ- καρέ η ισραηλινή επιδρομή στο τουρκικό «Mavi Marmara»




Στις 4:50 τα ξημερώματα, ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε επίθεση, από θαλάσσης και αέρος (με κομάντο από ελικόπτερα), με πραγματικά πυρά εναντίον του στολίσκου και προχώρησε στην κατάληψη των έξι πλοίων, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά «Σφενδόνη» και «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 34 επιβαίνοντες. Στη νηοπομπή επέβαιναν ακόμη αρκετοί ευρωβουλευτές αλλά και ο γνωστός Σουηδός συγγραφέας Χένινγκ Μανκέλ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», ισραηλινά πυρά έπεσαν και κατά την κατάληψη του επιβατηγού πλοίου «Σφενδόνη». Σημειώνεται ότι στο πλοίο «Σφενδόνη» επέβαιναν μέλη της ευρωπαϊκής οργάνωσης για την εκστρατεία ενάντια στον αποκλεισμό της Γάζας, παλαιστινιακή αντιπροσωπεία από τη Γαλλία, μέλη αντιπροσωπειών από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και από τις ΗΠΑ, καθώς και δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...