Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Από σήμερα έρχονται και οι ..εβραίοι στο ΑΙΓΑΙΟ?



Αυτή δεν είναι χώρα ,αλλά…. μπάτε σκύλοι αλέστε, και αλεστικά μην δίνεται. Όταν θα φάμε τίποτα ιρανικούς πυραύλους στο… κεφάλι, να δούμε ποιος θα προκαλυφθεί, και που.

Από σήμερα και μέχρι τις 3 Ιουνίου ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα επιχειρούν από κοινού σε μια πλειάδα σεναρίων με χώρο άσκησης σχεδόν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Οι Ισραηλινοί, μετά την επιδείνωση των σχέσεων τους με την Τουρκία, στρέφονται προς την Ελλάδα για κοινά γυμνάσια και διαφαίνεται ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αποκτά νέα προοπτική.

Τα ισραηλινά αεροπλάνα, 5 F-16 και 5 F-15, έχουν από χθες μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και σήμερα πέταξαν μαζί με ελληνικά μαχητικά στην Κεντρική Ελλάδα πραγματοποιώντας εικονικές προσβολές στόχων εδάφους.

Το πρόγραμμα θα είναι εξίσου εντατικό όλες τις επόμενες ημέρες. Έλληνες και Ισραηλινοί πιλότοι θα συν-ασκηθούν στην εναέρια μάχη, είτε χωρισμένοι σε εθνικές ή σε μεικτές ομάδες, πετώντας στο Ανατολικό και το Βόρειο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος!

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό σκέλος της άσκησης «Μίνωας 2010» θα είναι η συνεκπαίδευση στον εναέριο ανεφοδιασμό. Ειδικά γι’ αυτό το σκοπό θα έρθει από πολεμική βάση του Ισραήλ ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-707. Ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών έχει προγραμματιστεί να γίνει νότια της Κρήτης.

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Στα τέλη Ιουνίου έχει προγραμματιστεί νέα κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση με ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης και κυρίαρχο σενάριο τη διάσωση πιλότου κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...