Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ικανοποίηση στην.. Ν,Δ για την υπουργοποίηση του…. ΜΑΝΤΕΛΗ ?


Ο Ριζοσπάστης σε ένα άρθρο του (2/9/1997) αναφέρεται στην αποπομπή Καστανίδη από τον Σημίτη και την αντικατάστασή του από τον αρχικλεφταρά Μαντέλη.... O πρώτος - μετά την παραίτηση Ροζάκη - σημαντικός κραδασμός στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που προήλθε από την παραίτηση Καστανίδη από τη θέση του υπουργού Μεταφορών, επιδιώχτηκε να μετατραπεί από το Μέγαρο Μαξίμου, σε αφορμή για την επίδειξη πυγμής εκ μέρους του πρωθυπουργού. Ο Κ. Σημίτης με μια καθόλου κολακευτική επιστολή για τον "εκσυγχρονιστή" πρώην υπουργό, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα, κάνει αποδεκτή την παραίτηση Καστανίδη, χρησιμοποιώντας ύφος και αναφορές που ουσιαστικά ισοδυναμούν με αποπομπή του υφισταμένου του. . Στην επιστολή Καστανίδη γίνεται λόγος για "συγκεκριμένα κέντρα (που) με μεθοδευμένο τρόπο" επιδιώκουν να τον εμφανίσουν υπαίτιο ολιγωριών της κυβέρνησης. Παράλληλα, φωτογραφίζοντας τους Τσουκάτο, Β. Παπανδρέου, και δικαιολογώντας την υποβολή της παραίτησης, αναφέρεται σε "διαρροές πληροφοριών... πάντοτε από τους ίδιους κύκλους τους οποίους γνωρίζω καλά" και σημειώνει "αισθάνομαι ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν την παρουσία μου στο ΥΜΕ ως εμπόδιο στην ελεύθερη άσκηση των παιγνίων τους".
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τότε τοποθέτηση της ΝΔ για αυτήν την εξέλιξη...
Ικανοποίηση στη ΝΔ!
Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η ηγεσία της ΝΔ από την αποδοχή της παραίτησης του Χ. Καστανίδη από τον πρωθυπουργό, γιατί ήταν ανεπαρκής και προκαλούσε ζημιά στην εθνική οικονομία!
>Στη σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου του κόμματος τονίζεται ότι η ΝΔ είχε ζητήσει κατ' επανάληψη την παραίτηση του Χ. Καστανίδη "προκειμένου να περιοριστεί όσο ήταν δυνατόν η ζημιά που υφίστατο η εθνική οικονομία από την οφθαλμοφανή ανεπάρκειά του" (!). Είναι φανερό πως η ηγεσία της ΝΔ εκτιμά και προσδοκά ότι μετά την απομάκρυνση του Χ. Καστανίδη από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης των νεοφιλελεύθερων επιλογών στο νευραλγικό τομέα του συγκεκριμένου υπουργείου.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3696802&textCriteriaClause=
Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβει κάθε νοήμων πολίτης, ότι η διαχρονική κλεψιά ,τα ομόλογα , οι μίζες, τα λαδώματα, τα σκάνδαλα, μαζί με το σκάνδαλο του χρηματιστήριου ήταν υπερκομματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...