Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πλήρωναν 4 χρόνια ενοίκιο για…. ανύπαρκτη Δ.Ο.Υ



Κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος αποκαλύπτουν σήμερα τα «Ρ.Ν.», που είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, τα υπουργεία και οι υπηρεσίες του. Επί τέσσερα συνεχόμενα έτη το Δημόσιο κατέβαλλε ενοίκια για κτίριο που εμφανιζόταν ως Δ.Ο.Υ. Περάματος αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για εφορία φάντασμα αφού δεν λειτούργησε ποτέ.
Η Εφορία Περάματος Μυλοποτάμου ιδρύθηκε το 2004 με απόφαση του τότε υπουργού οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη. Για την στέγαση της, το υπουργείο συνήψε σύμβαση εκμίσθωσης ακινήτου έναντι του ποσού των 1700 ευρώ μηνιαίως, με τον ιδιοκτήτη που ήταν η ΕΑΣ Μυλοποτάμου. Επειδή το κτίσμα ήταν ημιτελές, η καταβολή του μισθώματος άρχισε λίγους μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης. Και μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό ωστόσο το σκάνδαλο αρχίζει από την ώρα που η νεοσύστατη στα χαρτιά του υπουργείου οικονομικών Εφορία δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα ενώ τα μισθώματα καταβάλλονταν κανονικά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου αφού του το είχαν δεσμεύσει για τον συγκεκριμένο σκοπό. Λίγο πριν τις εκλογές του 2009, η κυβέρνηση ανακάλεσε τη «λειτουργία» της μη λειτουργούσας Δ.Ο.Υ. αλλά ως τότε είχαν μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια και είχαν καταβληθεί περίπου 85.000 ευρώ για ενοίκια. Ουσιαστικά, είχαν πεταχτεί στον αέρα χιλιάδες ευρώ των φορολογουμένων πολιτών. Πηγή ρεθεμνιωτικα νέα

Το ποιο ωραίο είναι που είχαν αποσπάσει και προϊστάμενο στην ανύπαρκτη Δ.Ο.Υ που δεν λειτούργησε ,και ο άνθρωπος βαρέθηκε να περιμένει και επέστρεψε αυτοβούλως στην παλιά του θέση, για να μην κάθεται και να ….περιμένει? Α ρε μεγάλε αρχιπούστη Αλογοσκούφη πως κατασπαταλούσατε το χρήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...