Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Συνέλαβαν τον Danny Glover, οι μαλάκες αμερικανοί



Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Danny Glover και άλλοι 11 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον της έδρας στις ΗΠΑ της Γαλλικής εταιρίας Sodexo, την οποία εργαζόμενοι κατηγορούν ότι καταδιώκει το συνδικαλισμό και επιβάλει άσχημες συνθήκες εργασίας. Στην κινητοποίηση για την απόλυση 16 εργαζομένων της Sodexo που εντάχθηκαν σε συνδικάτα ή είχαν έντονη συνδικαλιστική δράση, συμμετείχαν ωρομίσθιοι, φοιτητές, ακόμη και ξένοι συνδικαλιστές που θέλησαν να δείξουν αλληλεγγύη προς αμερικανούς εργαζόμενους.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να πούμε όχι στους ελεεινούς μισθούς και στις ελεεινές συνθήκες εργασίας», είπε ο Glover στους εκατοντάδες διαδηλωτές και προσέθεσε : «Αυτή είναι μια παγκόσμια επιχείρηση με παγκόσμια ευθύνη και θα τους αναγκάσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες που συνεπάγεται η ευθύνη αυτή».

«Η Sodexo βγάζει χρήματα μετατρέποντας καλές, καλοπληρωμένες, πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας με όλες τις παροχές σε θέσεις χαμηλόμισθων, ωρομίσθιων, χωρίς παροχές», σημείωσε ο απερχόμενος επικεφαλής του Διεθνούς Συνδικάτου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (SEIU), Andy Stern.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...