Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θα μαστούριαζαν όλη την… Ευρώπη?



Οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι επίσης έφεραν εις πέρας με επιτυχία επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης ποσότητας 1,3 τόνου κοκαΐνης στο λιμάνι του Αμβούργου, η οποία εκτιμάται ότι έχει χρηματική αξία περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί ποτέ από τις γερμανικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τελωνειακές αρχές έκαναν έλεγχο σε φορτίο τούβλων και ξύλων που προερχόταν από την Παραγουάη και έφθασε στο Αμβούργο τη Δευτέρα. Όμως διαπιστώθηκε ότι "31 από τις 32 παλέτες δεν περιείχαν μόνο τούβλα και ξύλα, αλλά και κιβώτια με κοκαΐνη". Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπισθεί στην Γερμανία. Στο πλαίσιο των ερευνών η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, ηλικίας από 27 έως 35 ετών, που είναι ύποπτα για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Βασικοί ύποπτοι είναι ένας Παραγουανός, 35 ετών, κάτοικος Αμβούργου και ένας Γερμανός τουρκικής καταγωγής, 31 ετών. Άλλοι τρεις Γερμανοί και ένας Τούρκος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας κατασχέθηκαν περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης, τα οποία ήταν κρυμμένα στο διπλό πάτωμα ενός φορτηγού που ήταν καμουφλαρισμένο σε φορτηγό βοήθειας για τους συμμετέχοντες στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ. Το φορτηγό είχε φύγει από το λιμάνι του Μπιλμπάο τον Ιανουάριο για την Αργεντινή, όπου διεξήχθη το ράλι. Το όχημα, που ήταν καμουφλαρισμένο σε όχημα βοήθειας για τους συμμετέχοντες στο ράλι και έφερε κανονικά τα σήματα των χορηγών αλλά και διαφημίσεις, φορτώθηκε στην Αργεντινή με 814 κιλά κοκαΐνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...