Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Υπάρχει παράνομη αδελφότητα στο… Άγιο όρος



Αγαπητοί εν Χριστώ Ορθόδοξοι Έλληνες αδελφοί,

«Δέν πάσχομεν ούτε ως κλέπται, ούτε ως κακοποιοί, ούτε ως αλλοτριοεπίσκοποι, αλλά δια δικαιοσύνην», ως λέγει ο απόστολος Πέτρος.

Όθεν βροντοφωνούμεν και διασαλπίζομεν στεντορεία τη φωνή προς άπαντας ότι ο μοναδικός λόγος δια τόν οποίον διωκόμεθα είναι διότι δέν επιθυμούμεν να προδώσωμεν την Ορθόδοξον Πίστιν και να μολύνωμεν την συνείδησιν ημών επικοινωνούντες με τους εχθρούς του Θεού, τους Οικουμενιστάς, τους παποφίλους, τους καινοτόμους του Φαναρίου. Δεν ήλθομεν εις το περιβόλι τής Παναγίας μας δια να μνημονεύωμεν τους εχθρούς Αυτής και του Υιού Της, οι οποίοι έχουν πνευματικήν επικοινωνίαν ουχί μόνον με παστόρισσες και παπαδίνες άλλων χριστιανικών ομολογιών, αλλά ακόμη και με αλλοθρήσκους.

Και ενώ θα αναμέναμεν τήν Ιεράν Κοινότητα του Αγίου Όρους να δέχηται τήν συνεργασίαν μας εις τόν αγώνα κατά τής προδοσίας της Πίστεώς μας, αντιθέτως Εκείνη μας καταδιώκει μέχρις εξοντώσεως ημών και αμνηστεύει προκλητικώς αντικανονικάς και παρανόμους αποφάσεις του Φαναρίου εναντίον ημών…….

Επισημαίνομεν εις το ευσεβές πλήρωμα ότι ο αγών ημών είναι ανιδιοτελής και αγνός. Δέν έχομεν ουδέν συμφέρον και δεν αμφισβητούμεν, όπως σκοπίμως διαδίδουν, τον θεσμόν του Πατριαρχείου. Αμφισβητούμεν και απορρίπτομεν τους προδότας της Ορθοδόξου ημών Πίστεως. Διαφυλάσσομεν τα κειμήλια της Μονής επιμελώς και φροντίζομεν δια την άρτιαν συντήρησιν του εν γένει μοναστηριακού κτιριακού συγκροτήματος. Δεν είμεθα καταληψίαι καθώς οι διώκται αρέσκονται να συκοφαντώσι. Κάθε Εσφιγμενίτης Μοναχός προσήλθεν εις το Κοινόβιόν μας μεμονωμένα και ενετάχθη εις την Αδελφότητά μας σύμφωνα με τα ισχύοντα θέσμια του Κ.Χ.Α.Ο. και του Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς ημών Μονής. Δεν είμεθα «σχισματικοί» αλλά πιστά τέκνα της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Παραμένομεν «ανοικτοί» στο ενδεχόμενον ανοικτού διαλόγου με τον κ. Βαρθολομαίον, προκειμένου να τεκμηριώσωμεν πατερικά την εκκλησιολογικήν μας τοποθέτησιν.

Εν κατακλείδι δηλώνομεν προς πάσαν κατεύθυνσιν ότι δέν πρόκειται εις ουδεμίαν περίπτωσιν να αποχωριστώμεν τήν Ιεράν ημών Μονήν Εσφιγμένου, τόν τόπον τής Μετανοίας μας, αναλογιζόμενοι τάς ευθύνας τάς οποίας φέρομεν ενώπιον Θεού και ανθρώπων και βεβαιούμεν ότι με τήν βοήθειαν τής Εφόρου του Αγίου Όρους Κυρίας Θεοτόκου θα πολεμήσομεν την παναίρεσιν του Οικουμενισμού μέχρις εσχάτων.

Επί δε τούτοις,

διατελούμεν μετά τιμής και ευχών.

Ευχέτης προς Κύριον

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

Εμείς έχουμε ξαναγράψει για τους παντελονάτους τουρκόσπορους του δήθεν οικουμενικού πατριαρχείου που είναι στην αυλή του άλλου τούρκου, Βαρθολομαίου, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα βάλουν υπό την σκεπή τους και εμμέσως των τούρκων, ολόκληρη την εκκλησία της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...