Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τρομακτικές καταγγελίες Βγενόπουλου για ΠΑΓΚΑΛΟ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ


Σκληρή επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο εξαπέλυσε μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» ο πρόεδρος της MIC Ανδρέας Βγενόπουλος. Σε ένα σημείο της συνέντευξής του χαρακτήρισε τους κυρίους Πάγκαλο και Σηφουνάκη «μουσιακούς πολιτικούς», οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν θέση στη νέα εποχή. Προέτρεψε μάλιστα τον πρωθυπουργό να τους απομακρύνει. "Όταν ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κάνει καταγγελίες τότε ή πρέπει να το αποδείξει ή να παραιτηθεί. Όταν βγαίνει ο Πάγκαλος και ο Σηφουνάκης και μετά πάνε τα παιδιά μου στα σχολείο και λένε ότι…. Ξέρω Πάγκαλε δεν θα το... κάνεις αλλά τουλάχιστον δώσε μας διαφάνεια για τις δικές σου κουμπαριές. Να σας πω για τον ΟΠΑΠ και την πολιτική διαφάνεια; Η ιντραλότ με τον ΟΠΑΠ έγινε με απευθείας σύμβαση και έχει φθάσει τα 500 εκ. ευρώ από τα 96 εκ. ευρώ που ήταν παλιότερα. Λένε σαχλαμάρες" Για τον κύριο Σηφουνάκη είπε ότι είναι ή δόλιος ή βλάξ. Αν ο Βγενόπουλος έχει δίκιο στην σοβαρή καταγγελία που έκανε για τα χρήματα που έδωσε στον Σηφουνάκη για ένα καμένο δάσος το οποίο δεν έγινε τότε ο Σηφουνάκης πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. "Τον Νίκο Σηφουνάκη τον γνώρισα το 2001 στις φωτιές της Σάμου και του λέω ότι θα δώσω 50εκ. δρχ για να φτιάξω το δάσος και να μου δείξετε ότι το δάσος θα πιάσει τόπο. Πέρασαν δύο μήνες και τον πήρα δεν μου απαντάει. Τον πήρα 3-4 φορές και δεν μου βγήκε. Αυτή είναι η εμπειρία μου από τον Νίκο Σηφουνάκη. Που πήγαν τα χρήματα; Ή δείξε μου το δάσος ή δώστε μου τα 50 εκ. δρχ. Είναι πολιτικοί μουσειακού είδους και αν πιστεύει ότι με Παγκαλοσηφουνάκηδες ότι θα πάει μπροστά κάνει λάθος. «Το επόμενο βήμα για την ελληνική οικονομία είναι το ΔΝΤ και η Ευρώπη», «Προς το παρόν δε χρεοκοπούμε... η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μίας νέας περιόδου, με αρκετά όμως νεφελώδη στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν», σημείωσε ,και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και δαίμονας» .Χρειαζόταν ένα πρόγραμμα σταθερότητας τεχνοκρατικά άρτιο, ώστε να πεισθούν οι αγορές. Κάτι τέτοιο δεν έγινε γι΄αυτο και δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να πέσουν τα spreads». Αν θέλει να με κάνει εχθρό του ο πρωθυπουργός fine!
Ασχολούμαι με την πολιτική για να μην είμαι αχρείος. Στην αρχαία Ελλάδα όποιος δεν ασχολείτο με την πολιτική θεωρείτο αχρείος".


Και για τους δυο λίγο-πολύ γνωρίζουμε τον βίο και την πολιτεία τους. Ο πρώτος δεκανίκι των αμερικανών και του Κόκκαλη, και ο έτερος καπαδόκης τσιράκι-γαμπρός των μεγαλοξενοδόχων που τον αχούν στην πολιτική, για να υποστηρίζει τα συμφέροντα τους στο αιγαίο, και… αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...