Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ξεσκίστηκαν στην μάσα οι σορτακηδες « του δεκαημέρου»



Το γράψαμε και χθες με το ερώτημα Ποιος και πότε, θα τους κρεμάσει στο σύνταγμα; .Το έχουν και πρωτοσέλιδο το θέμα. Το ποιος θα πληρώσει για αυτήν την εθνική προδοσία της υπονόμευσης της οικονομίας και που επιβαρύνθηκαν με δισεκατομμύρια επιπλέον χρέους οι πολίτες δεν μας λένε.

“Όπως σημειώνουν οι γνώστες του θέματος, ενδεχομένως ο υπουργός Οικονομικών -που είναι και ο πολιτικά υπεύθυνος για την ΤτΕ- και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος θα προσπαθήσουν να επικαλεσθούν δικαιολογίες για τη «διευκόλυνση» των επενδυτών σε τίτλους Ελληνικού Δημοσίου.

Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί αν πρόκειται πραγματικά μόνο για διευκόλυνση εξασφάλισαν παράλληλα την πλήρη ατιμωρησία των κερδοσκόπων; Γιατί δεν προέβλεψε π.χ. ο υπουργός Οικονομικών μια διαδικασία αυτόματης έκδοσης ομολόγων ομοίων με αυτά που δεν μπορούσε να βρει ο κερδοσκόπος ώστε να τον αναγκάσει να τα αγοράσει με κάποιο τσουχτερό premium;

Κάτι τέτοιο είχαμε κάνει π.χ. στους μήνες πριν από την ένταξη της δραχμής στο ευρώ και με επιτυχία τότε αποτρέψαμε τους κερδοσκόπους.

Ερωτήματα

Γιατί η αλλαγή στον κανονισμό δεν έγινε όπως έπρεπε με πράξη του διοικητή, αλλά μόνο με εντολή διευθυντή;

Γιατί όταν μαθεύτηκε η πρακτική αυτή σε χρηματιστηριακούς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητή με αριθμό 158 της 10/2/2010 που θα νομιμοποιούσε τη μέχρι τότε πρακτική και την οποία υπέγραψε ο υποδιοικητής Ι. Παπαδάκης αλλά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ;

Και γιατί μόλις την περασμένη Πέμπτη (8/4/2010) επιβλήθηκε ο διακανονισμός των short selling σε μία μόνο μέρα (Τ+1); Μήπως γιατί έγινε αντιληπτό το σκανδαλώδες του θέματος;

Ούτως ή άλλως πάντως η ζημιά από την προκλητική αυτή «εθνική μειοδοσία» για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο, έχει ήδη γίνει και εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον τοκοχρεολύσια.

Ο δε χειρισμός του θέματος έχει συμβάλει στο να φθάσει η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Άραγε, ο άχρηστος πρωθυπουργός τι λέει για όλα αυτά;”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...