Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Παίρνουν τα λεφτά τους ακόμα και οι… αλβανοί?



Να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες προς τις αλβανικές συστήνει η Ενωση Αλβανικών Βιομηχανιών, καθώς το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι καθημερινά στα πρωτοσέλιδα των αλβανικών εφημερίδων.

Σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα στις «Telegraph» και «Gazeta Skipitare», δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της γείτονος, ενώ το θέμα «παίζει» καθημερινά και σε..άλλα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
Η Εθνική Τράπεζα παλαιότερα είχε εκτιμήσει ότι το 90% των Αλβανών είναι πελάτες ελληνικών τραπεζών, ενώ άλλες εκτιμήσεις (του 2007) έκαναν λόγο για καταθέσεις ύψους 2 δισ. ευρώ.
Πολλοί Αλβανοί είχαν βρει καταφύγιο στις ελληνικές τράπεζες ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο των «πυραμίδων» στην Αλβανία το 1997, όπου πολύς κόσμος είχε χάσει τα λεφτά του. Οι ελληνικές τράπεζες είχαν δει με καλό μάτι τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από την Αλβανία που ήρθαν στην Ελλάδα για να εργαστούν και να ζήσουν, αφού σχεδόν όλοι έγιναν πελάτες τους και αρκετές προγραμμάτισαν μέχρι και τα ΑΤΜ τους έτσι ώστε το μενού συναλλαγών να εμφανίζεται και στη γλώσσα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...