Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Εξελίξεις στην τρομοκρατία λόγω….. Δ.Ν.Τ



Εξελίξεις προέκυψαν στο θέμα των ερευνών γύρω από την τρομοκρατία. Οι πρώτες πληροφορίες-ανακοίνωση αναφέρουν ότι οι προσαχθέντες ενδέχεται να συνδέονται με τον Επαναστατικό Αγώνα. Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής άρχισε πριν από τρείς ημέρες μετά από πληροφορία για ενδεχόμενο ένοπλο χτύπημα. Η Αντιτρομοκρατική αναζητούσε δύο αυτοκίνητα (το ένα με κλεμμένες πινακίδες) και το δεύτερο χρώματος λευκού. Επίσης η Αστυνομία αναζητούσε δύο μοτοσυκλέτες. Η αστυνομία έκανε ντου χθες το βράδυ σε σπίτια. Σε ένα από αυτά στην Ν. Ιωνία Στην οδό Λυκούργου, βρέθηκαν προκηρύξεις του "Επαναστατικού Αγώνα". Επίσης στα σπίτια κατασχέθηκαν και υλικά κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο από τα τέσσερα άτομα που έπιασε η αστυνομία είναι γνωστοί από τη δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι 4 συλληφθέντες μέχρι στιγμής για τρομοκρατία είναι ο Κώστας Καλαρέμας, η Νατάσα Καλαρέμα, ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφος του. Μέσα στις γιάφκες που έκανε "Ντου" η αντιτρομοκρατική βρέθηκαν υλικά για βόμβες και προκηρύξεις του "Επαναστατικού αγώνα". Τα δυο άτομα φαίνεται να έχουν σχέση και με την "ΣΕΧΤΑ".

Κατά τις αρχές, οι τέσσερις συλληφθέντες, με καταγωγή από το Βόλο και τη Γλυφάδα, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε γιάφκες. Πάντα κατά την Αντιτρομοκρατική στην γιάφκα οδού Λυκούργου 2. βρέθηκαν προκηρύξεις και άλλα στοιχεία που οδήγησαν στις προσαγωγές υπόπτων. Μια άλλη γιάφκα κατά την Αστυνομία εντοπίστηκε στα Καλύβια Αττικής, στην συμβολή των οδών Ανθέων και Κύπρου, 300 μέτρα από το σκοπευτήριο της ομώνυμης ομοσπονδίας, και σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις μετεκπαίδευσης της Αστυνομίας δίπλα από τη Γαλάζια Ακτή. όπου, επίσης, διεξήχθη έρευνα με την παρουσία της εισαγγελέως Ελένης Ράικου.

Ένας εκ των δύο, είχε συλληφθεί το 1998 όταν σε βόμβα που δεν εξεράγη βρέθηκε αποτύπωμά του. Στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικών καθώς και αριθμός όπλων. Είχε καταδικαστεί αρχικά σε φυλάκιση 15 ετών, στο εφετείο όμως, η ποινή μειώθηκε κατά πολύ, αφού ο εισαγγελέας είχε αποδεχθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί να κατασκευάσει βόμβα η οποία από κατασκευαστικό λάθος δεν επρόκειτο να λειτουργήσει, αλλά και ότι ο κατηγορούμενος δεν έπραξε από δόλο. Εντύπωση είχε προκαλέσει η άκαμπτη στάση του στο δικαστήριο, που του προσέδωσε τον χαρακτηρισμό του «σκληρού», γενικά όμως θεωρείται άτομο μειωμένης αντίληψης. Αποφυλακίστηκε τότε αμέσως μετά το εφετείο, αφού είχε εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του. Η συλληφθείσα είναι η φίλη του. Σε ότι αφορά τον τρίτο, εντύπωση προκαλεί ότι μέχρι αργά το βράδυ, από κύκλους της ΓΑΔΑ διοχετευόταν το όνομα πασίγνωστου αντιεξουσιαστή, με συνεχή συμμετοχή σε πορείες και διαδηλώσεις που παλαιότερα είχε καταδικαστεί για ληστεία. Ο ίδιος έχει πολλές φορές δημόσια εκφράσει την αντίθεσή του στην ποινικοποίηση του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αργότερα οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι ο αντιεξουσιαστής δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Ο τέταρτος συλληφθείς φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Ιωνία. Η Αστυνομία ερεύνησε και το άλλο σπίτι στα Καλύβια Αττικής, (Λαγονήσι) επί της οδού Κύπρου και Ανθέων.

Μέχρι τώρα εκτός από τους 4 συλλήψεις έχουμε και 3 προσαγωγές υπόπτων στην ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...