Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Τα διέλυσαν στην Γενεύη οι αντιπαγκοσμιοποιητές


Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά του καπιταλισμού, έσπασαν τα παράθυρα τραπεζών και καταστημάτων που πωλούσαν ρολόγια, το κέντρο της Γενεύης, στη διάρκεια συγκέντρωσης εναντίον της διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Πολλοί διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα, χρησιμοποίησαν ξυλόσφυρα για να σπάσουν τις τζαμαρίες της Credit Suisse και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης τουλάχιστον χιλίων ατόμων. Επίσης, έσπασαν και την πρόσοψη της καφετέριας Στάρμπακς. Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο χώρο των διαδηλώσεων δήλωσαν ότι ορισμένοι διαδηλωτές φαίνεται να έσπαγαν με μανία τα τζάμια κάθε κτιρίου που έβρισκαν μπροστά τους. Άλλοι διαδηλωτές άναψαν πυροτεχνήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της ελβετικής μεγαλούπολης, όπου είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας με εξάρτηση για την καταστολή των ταραχών.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της τριήμερης υπουργικής συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, που ξεκινά τη Δευτέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...