Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Αυτήν θα βγάλετε αρχηγό; MΑΚΑΡΙ για να πάτε στον… ΠΑΤΟ


Όσοι έχουν την τύχη να επισκεφθούν την παραλία στις Νηές Αλμυρού Μαγνησίας το πρώτο πράγμα που βλέπουν είναι μια πευκόφυτη χερσόνησος, παρθένα από οικοδομικές παρεμβάσεις με μόνο… μελανό σημείο μια βίλα κοντά στην παραλία η οποία αποτελεί το εξοχικό του Μητροπολίτη Δημητριάδος. «Κάποιοι» όμως προσπαθούν λυσσαλέα να μετατρέψουν το δάσος σε μια απέραντη τουριστική μονάδα με ξενοδοχείο 1.000 κλινών, παραθεριστικό χωριό, γήπεδο γκολφ 18 οπών και άλλα πολλά. Η περιοχή δεν είχε απασχολήσει κάποιους επενδυτές πριν από το 2003 όταν ο μητροπολίτης Ιγνάτιος αποφασίζει να κάνει διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης 3.000 στρεμμάτων. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχή αφού φαίνεται να ανήκει σε μοναστήρι με τουρκικά φιρμάνια και χρυσόβουλα, ο διαγωνισμός γίνεται και μισθώνει την έκταση η Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E. ιδιοκτησίας Μάρκου Ποτηριάδη. Η μισθώτρια εταιρεία θέλει να κάνει μόνο γήπεδο γκολφ και υποστηρικτικές υπηρεσίες αλλά για περίπου 3 χρόνια μένει ανενεργή.

Το 2006, κι ενώ όλοι είναι πεπεισμένοι ότι τους Μεσογειακούς Αγώνες θα διεκδικήσει η Πάτρα, ξαφνικά η Επιτροπή Διεκδίκησης αποφασίζει να «πουλήσει» την αχαϊκή πρωτεύουσα και να βάλει στο παιχνίδι τη Λάρισα και τον Βόλο. Εκείνη τη χρονιά εξαγοράζεται η Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E. από την παντελώς άγνωστη μέχρι τότε Dolphin Capital Investors ιδιοκτησίας των Κύπριων επιχειρηματιών Μίλτου Καµπουρίδη και Πιέρ Χαραλαµπίδη. Το πρώτο όνομα μπορεί να μη σας λέει κάτι αλλά είναι ο αδερφός της Κάλιας Καμπουρίδου, κόρης πλούσιου επιχειρηματία από την Κύπρο η οποία παντρεύεται τον Ιούλιο του 2006 τον Κώστα Μπακογιάννη, γιο της Ντόρας και του μακαρίτη Παύλου Μπακογιάννη. Όπως κάποιοι θα θυμάστε λαμπρός προσκεκλημένος του γάμου εκείνου ήταν ο «τουρίστας» πλέον στη Γερμανία, Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην επικεφαλής της Siemens. Πέντε μήνες αργότερα πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων αναλαμβάνει ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας. Στο φάκελο που κατατίθεται μπαίνουν οι Νηές ως αναπληρωματικό γήπεδο γκολφ για τους Μεσογειακούς. Όμως, λίγους μήνες μετά όταν Βόλος και Λάρισα είναι οι νικητές το γήπεδο γκολφ στις Νηές γίνεται απαραίτητο για τους Αγώνες. Ποιος θα έφτιαχνε το γήπεδο; Μα φυσικά η εταιρεία του κ. Καμπουρίδη, κουνιάδου του Κώστα Μπακογιάννη της Ντόρας. Κάποιοι λένε ότι ο κ. Κούβελος είχε από το 2006 κάνει αγώνα για να αναλάβει ο Βόλος της διεκδίκηση των Αγώνων, λίγο μόνο καιρό προτού η εταιρεία του κ. Καμπουρίδη, φωτισμένη από το.. Άγιο Πνεύμα αγοράσει την εταιρεία που είχε μισθώσει τις Νηές. Όμως, όπως όλα δείχνουν στήθηκε μια ολόκληρη πλεκτάνη προκειμένου να μπει ο Βόλος στη διεκδίκηση και οι Νηές του κ. Καμπουρίδη να γίνουν τελικά απαραίτητο Μεσογειακό έργο. Τρία χρόνια τώρα η Dolphin κάνει τα αδύνατα δυνατά να πάρει τις άδειες, όμως προς το παρόν τίποτε δεν έχει γίνει αφού πολλοί φοβούνται ότι αν πέσουν οι υπογραφές θα έχουμε νέο Βατοπέδι.

Πηγή ΕΔΩ ΕΔΩ

Άμα την βγάλουν αρχηγό θα αρχίσει το μεγάλο κράξιμο για τα σκάνδαλα που έχει συμμετάσχει. Θα χρειαστούν πολλοί τόμοι για να γραφτεί το ιστορικό της αγίας οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...