Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ήρθαν για να πάρουν την «ανταμοιβή» τους, οι θανατέμποροι


Επανεμφανίστηκαν την περασμένη βδομάδα οι «αεροπορικές εταιρείες» που επιχειρούν να πουλήσουν στην Ελλάδα τα νέα μαχητικά αεροσκάφη που κατασκευάζουν. Πρώτοι και καλύτεροι εμφανίστηκαν οι δύο αμερικανικοί κολοσσοί Lockheed και Boeing για να προωθήσουν οι μεν το F-16 και οι δε το F-18. Kατά την προσφιλή τους μέθοδο ξεκίνησαν το επικοινωνιακό σαφάρι «βομβαρδίζοντας» τους δημοσιογράφους με «τοξίνες».
Tο ένα γεύμα διαδέχονταν το άλλο. Kαι εκεί μεταξύ «τυριού και αχλαδιού» η Lockheed επιχειρούσε να προωθήσει ως «οικονομικότερη λύση» τον εκσυγχρονισμό των F-16 και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3, ενώ ως «ενδιάμεση λύση» την επιπλέον αγορά καινούργιων F-16 με την προοπτική στο μέλλον να αγοραστούν F-35. Στρατηγική του «πάρ’ τα όλα».
Επανεμφάνιση κάνει στην Ελλάδα και η Boeing 10 χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να πουλήσει το F-15. Τώρα προωθεί το F-18 και για τον σκοπό αυτό έχει επιστρατεύσει «θεούς και δαίμονες» από το Κογκρέσο έως το Kόμμα των Δημοκρατικών και τους υποστηριχτές του Mπάρακ Oμπάμα για να προσεγγίσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Τα γεύματα γνωριμίας
Αμέσως μετά τα δύο αμερικανικά γεύματα προς τους εκπροσώπους των ελληνικών MME ήρθε και το... κερασάκι από τον Άντριου Σαπίρο υφυπουργό Εξωτερικών των HΠA, αρμόδιο επί πολιτικό-στρατιωτικών θεμάτων, ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης επισκέφτηκε τον Π. Mπεγλίτη αναπληρωτή υπουργό Άμυνας!

Πλάκωσαν οι έμποροι του θανάτου. Σου λένε τόσο κόπο κάναμε να τους βγάλουμε. Τώρα ήρθε η ώρα της «ανταμοιβής». Προβλέπονται σε λίγο καιρό να έχουμε νέα for sizon για τους «καινούργιους πολιτικούς προϊστάμενους». Έξαλλου να τα πάρουμε να τα κάνουμε τι; Aκομα και ο «πατριώτης» ΒΟΡΙΔΗΣ είπε ότι ΔΕΝ είμαστε σε θέση εάν χρειαστεί, να κάνουμε πόλεμο με τους τούρκους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...