Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

«Έχασαν» φορτίο.. με 30 κιλά ηρωίνης


Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του διευθυντή των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας από την εισαγγελία Πατρών
Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας Γιώργο Μπισμπίκη μετά από τη μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής να εντοπίσουν ένα φορτίο 30 κιλών ηρωίνης.
Ο λόγος; Η αδυναμία συνεργασίας της διεύθυνσης των φυλακών με τις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα το φορτίο να περάσει από την Πάτρα κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας. Η προκαταρκτική γίνεται σε βάρος του διευθυντή των φυλακών Λεωνίδα Γιαχαλή.
Σύμφωνα με σχετική εισαγγελική αναφορά, κρατούμενος είχε τη δυνατότητα (ήθελε) να δώσει στις αστυνομικές αρχές στοιχεία για συγκεκριμένη διακίνηση 30 κιλών ηρωίνης που θα έφθανε στην Πάτρα. Ωστόσο δεν δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας του κρατουμένου με τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο διευθυντής της φυλακής ήταν αρνητικός.
Έπειτα από σχετική συνεννόηση του διοικητή δίωξης ναρκωτικών Θανάση Παπανικολάου με τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Γιώργο Μποροδήμο, ζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να….


διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ του κρατουμένου και της αστυνομίας, αλλά ο διευθυντής παρέμεινε αμετάπειστος και αρνητικός στα τηλεφωνήματα που δέχθηκε.
Αρχικά φέρεται να είπε ότι δεν αναγνωρίζει τον προϊστάμενο εισαγγελέα (!!), αλλά μόνο τον επόπτη εισαγγελέα της φυλακής, στον οποίο έδωσε επίσης αρνητική απάντηση. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα αργίας.
Παρόλο που ο διευθυντής φάνηκε αρχικά πρόθυμος να συνεργαστεί εφόσον ήταν παρών και εισαγγελέας, μόλις πήγαν στη φυλακή εισαγγελέας και ο αστυνομικός διοικητής, ο διευθυντής αρνήθηκε να πάει στη φυλακή και να συνδράμει τις διωκτικές αρχές να επικοινωνήσουν με τον κρατούμενο.
Έτσι η αστυνομία δεν κατάφερε να επικοινωνήσει έγκαιρα με τον κρατούμενο (ο οποίος ήθελε να δώσει στοιχεία για να μπορέσει να έχει το σχετικό ελαφρυντικό που προσφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις η νομοθεσία για τα ναρκωτικά) και χάθηκε η δυνατότητα να συλληφθούν οι διακινητές των ναρκωτικών.
Μετά τα παραπάνω και έπειτα από σχετική ενημέρωση του αντιεισαγγελέα Αν. Κανελλόπουλου δόθηκε παραγγελία ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του διευθυντή Λεωνίδα Γιαχαλή, ενώ ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνηθεί πειθαρχικά η υπόθεση επειδή υπήρξε αδικαιολόγητη άρνηση συνεργασίας και περιφρόνηση ακόμα και των εισαγγελικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...