Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Για αυτό και μόνο θα πάρεις… mpravo giorgos από την USA.



Ο Πούτιν μας αντικαθιστά με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ

«Η Τουρκία θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Ουκρανία ως το κύριο διάδρομο μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη» φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του DefenceNet.gr, μιλώντας σε κλειστή συνάντηση του Valdai Club, ενός ανατολικού οργανισμού ανάλογου της λέσχης Μπίλντενμπεργκ.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ρωσικές πηγές σημειώνουν ότι «ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τον South Stream. Όμως, οι αγωγοί, όπως και οι λοιπές διακρατικές συμφωνίες της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, αντιμετωπίζονται συνολικά. Όποιοι δεν συμφωνούν με όσα έχουν υπογραφεί και επιδιώκουν αναθεώρηση παίρνουν και την ευθύνη για την συνολική αναθεώρηση των διακρατικών συμφωνιών για τους αγωγούς, αλλά και όποιων άλλων υπάρχουν και πιθανόν θελήσουν να ……


αναθεωρήσουν».

Η δήλωση Πούτιν ενώπιον κορυφαίων ακαδημαϊκών, τραπεζικών στελεχών και τεχνοκρατών από όλο τον κόσμο που μετέχουν στο συγκεκριμένο club και συνεδριάζουν μία φορά το χρόνο για να συζητήσουν τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Η Ρωσία είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να απεξαρτηθεί από τα τυχοδιωκτικά παιχνίδια κάποιων κύκλων της Δύσης στην Ουκρανία» αναφέρει το DefenceNet επικαλούμενο δηλώσεις από πηγή της ρωσικής κυβέρνησης από την Μόσχα, που υπογράμμισε ότι «περίπου το 80% του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Ρωσίας προς την Ευρώπη περνάει από την Ουκρανία. Αφού υπάρχει η γνωστή πολιτική συμπεριφορά της Ουκρανίας στη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη λόγω των πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων μας με το Κίεβο, η Ρωσία αναζητεί τρόπους να διαφοροποιηθούν οι διαδρομές του φυσικού αερίου. Δεν έχουμε κάνει όλο αυτό τον σχεδιασμό για να αντικατασταθεί το πρόβλημα της Ουκρανίας με ένα άλλο πρόβλημα της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας. Αναζητούμε σοβαρές και σταθερές συμμαχίες οι οποίες να στηρίζονται επάνω στην αντίληψη του αμοιβαίου οφέλους, αν όχι σε πολιτικές βάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...