Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Με αυτούς θα φτιάξεις Γιωργάκη την νέα Ελλάδα;



Ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραδίδει μαθήματα πολιτικής ηθικής και γενικότερα να εξηγεί πώς πρέπει να συμπεριφέρονται τα δημόσια πρόσωπα. Όμως αναρωτιέμαι όχι με ποιο θράσος τα λέει αυτά ο κ. Μητρόπουλος;
Συγκεκριμένα λοιπόν, ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος με τη με αριθμό 2910/2006 ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών κρίνεται ότι υποχρεούται να καταβάλει το ποσόν των 300.000 δολ. ΗΠΑ με το νόμιμο τόκο σε αντίδικό του δικηγόρο γιατί παρανόμως παρεκράτησε και ενθυλάκωσε αυτό το ποσόν, αφού εξαπάτησε πελάτισσα και τον αντίδικο και συνάδελφό του δικηγόρο.
Επίσης με άλλη απόφαση, την με αριθμό 9721/2005, ομόφωνη Απόφαση του Εφετείου Αθηνών κρίνεται ότι ο κ. Μητρόπουλος υποχρεούται να ...

καταβάλει το ποσόν των 300.000 δολ. ΗΠΑ με το νόμιμο τόκο στον αντίδικό του δικηγόρο γιατί παρανόμως παρεκράτησε και ενθυλάκωσε αυτό το ποσόν, αφού εξαπάτησε την πελάτισσα και τον εν λόγω συνάδελφό του, δικηγόρο.
Με πρόσφατη απόφαση, την με αριθμό 925/2009, του Αρείου Πάγου, ομοφώνως απορρίπτεται αναίρεση του κ. Μητρόπουλου κατά της με αριθμό 9721/2005 Απόφασης του Εφετείου Αθηνών.
Έτσι καθίσταται αμετάκλητη η δικαστική κρίση ότι ο κ. Μητρόπουλος τέλεσε τις αδικοπραξίες της απάτης και της υπεξαίρεσης και γι’ αυτό πρέπει να καταβάλλει στον άλλο δικηγόρο 300.000 δολ. ΗΠΑ με το νόμιμο τόκο.
Εν ολίγοις, με δύο ομόφωνες Αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών και μια ομόφωνη Απόφαση του Αρείου Πάγου κρίνεται ότι ο Αλ. Μητρόπουλος διέπραξε τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης σε βάρος πελάτισσας του και δύο δικηγόρων και αντιδίκων του.
Σημειώνεται μάλιστα ότι οι πράξεις αυτές είναι κακουργήματα και δεν έχουν παραγραφεί ακόμη, δηλαδή είναι δυνατή η ποινική δίωξη του ανά πάσα στιγμή με την υποβολή μιας απλής μήνυσης.
Πηγή

1 σχόλιο:

MORTICIOUS είπε...

Φίλε μέντωρα,
Δεν είδα τις αποφάσεις που ΚΕΡΔΙΣΕ ο κ.καθηγητής ενεντίον των ΙΔΙΩΝ αντιδίκων. Εσύ που είσαι τόσο διερευνητικός πως και δεν τις βρήκες; εκτός και εάν σε έχουν παραπληροφορήσει κομματικές μηχανούλες.
Οι δικηγόροι αυτοί, είναι ΤΩΡΑ αντίδικοι. Τόσον καιρό που τους είχε στο γραφείο του και εισέπρατταν ήταν όλα καλά. Όταν τους έδιωξε όμως επειδή ήταν αυτοί που απέδειξαν ότι είναι, τότε ανέκυψαν (τί σύμπτωση!) τα προβλήματα. Δεν υπάρχει καμμία ποινική υπόθεση. Είναι αποζημιωτική - αστική. Όσο πιθανός μηνυόμενος είναι ο κ.Μητρόπουλος για κακούργημα, άλλο τόσο είσαι και σύ, για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, απρόκλητη εξύβριση κ.λπ. Άρα δεν είσαι καλύτερός του, έστω και εάν κρύβεις το όνομά σου, φίλε μου καλέ. Ψάξε και τις άλλες αποφάσεις και μετά ξαναγράψε. Αλλοιώς, κινδυνεύεις να γίνεις "παπαγαλάκι" συμφερόντων, κάτι που σίγουρα δεν θέλεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...