Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλε Τράγκα πάλι στο «πακέτο» την έπεσες?



Από άρθρο του Γιώργο Τράγκα

Όσοι παρατήρησαν προσεκτικά τα ονόματα που καταρτίζουν τις εκλογικές λίστες, σίγουρα θα παρατήρησαν πως η πλειονότητα των υποψηφίων πρόσκεινται..........
στην υπουργό Εξωτερικών.
Έτσι, ευλόγως, στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, υπογράμμιζαν χθες ότι η κ. Μπακογιάννη «στρώνει» το έδαφος για την μετα-Καραμανλή εποχή, όποτε αυτή και αν έρθει.
Μάλιστα, κάποιοι τόνιζαν με νόημα ότι τα ψηφοδέλτια περιλαμβάνουν τους «λοχαγούς» της «ψηλής», που αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, όταν ο κ. Καραμανλής αποφασίσει να παραδώσει τα ηνία της παράταξης.(πότε;)
Πολλοί δε είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι και η τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου στην θέση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές δεν ήταν τυχαία. Όπως λένε, σηματοδοτεί την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του κομματικού μηχανισμού, που σταδιακά περνά στην επιρροή της κ. Μπακογιάννη. (Ποιοι το «λένε» Γιώργαρε
;)
Παράλληλα, πολιτικοί κύκλοι, υπογραμμίζουν ότι η υπουργός Εξωτερικών μπορεί να δημιουργεί θετικό γι’ αυτήν κλίμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να έρθει το συντομότερο δυνατόν στην ηγεσία του κόμματος. Θα περιμένει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και μέχρι τότε θα στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του.(δηλαδή, με το «μέχρι τότε» το προεξοφλεί ότι θα φύγει σύντομα )
Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν με έμφαση πως αν η διαφαινόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι συντριπτική οι εξελίξεις στην παράταξη θα είναι ραγδαίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...