Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Τα «δώρα» του Σουφλιά στους πολίτες.



Αυξάνονται από την προσεχή Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, τα διόδια στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθήνα- Λαμία περίπου κατά 45% σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα, καθώς θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα της χιλιομετροχρέωσης, δηλαδή καταβολή διοδίων ανάλογα με την απόσταση. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Νέα Οδός, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Ιονία οδός από Αντίρριο ως Ιωάννινα και το τμήμα του ΠΑΘΕ από Αθήνα- Ανισόπεδος Κόμβος Μεταμόρφωσης ως τη Σκάρφεια και τον συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι- Χαλκίδα, από την Τρίτη η τιμή του διοδίου προσδιορίζεται σε 0,031 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή περίπου σε 0,037 ευρώ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο. Από την Τρίτη λοιπόν οι οδηγοί που θα διανύουν την απόσταση Αθήνα- Λαμία μετ΄ επιστροφής θα πληρώνουν 12,60 ευρώ συνολικά, ενώ σήμερα πληρώνουν 8,25 ευρώ, δηλαδή αύξηση περίπου 45%. Αντιθέτως, από την εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης θα…..




ωφεληθούν όσοι θα κάνουν σύντομες διαδρομές, δηλαδή ως τη Χαλκίδα ή ως τη Θήβα, οι οποίοι από την Τρίτη θα πληρώνουν φθηνότερα διόδια κατά περίπου 33% σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή, δηλαδή με το υφιστάμενο σύστημα πληρώνουν στη διαδρομή Αθήνα- Χαλκίδα μετ΄ επιστροφής συνολικά 5,50 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα πληρώνουν 3,70 ευρώ.

* Με το νέο σύστημα θα λειτουργούν οι τρεις μετωπικοί σταθμοί διοδίων και στις δύο κατευθύνσεις, στις Αφίδνες, στη Θήβα και στην Τραγάνα. * Δημιουργούνται πλευρικά διόδια εισόδου- εξόδου και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα και Τραγάνα.

* Σε κάθε μετωπικό σταθμό θα χρεώνεται, σε κάθε κατεύθυνση, το διόδιο που αντιστοιχεί στο μήκος της ζώνης. * Τρεις είναι οι ζώνες πληρωμής: Μεταμόρφωση- Σχηματάρι, 51 χλμ., ΣχηματάριΜαρτίνο, 61,7 χλμ., και Μαρτίνο- Πέρας, 59,8 χλμ.

* Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου θα χρεώνεται μόνο το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης τους και στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου θα χρεώνεται μόνο το μήκος που θα διανυθεί ως το τέλος της ζώνης τους. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...