Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Σκοτώνουν τους Ευβοιώτες οι ασυνείδητοι



Ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος συντελείται εδώ και χρόνια στα βουνά και τα δάση της κεντρικής Εύβοιας, με την ανοχή των αρμόδιων αρχών. Μείγμα βαρέων μετάλλων διοχετεύονται στον υδροφόρο ορίζοντα απ' όπου υδρεύονται χιλιάδες ανυποψίαστοι πολίτες και το λαθρεμπόριο υγρών και στερεών αποβλήτων που ανθεί στην περιοχή μολύνει το νερό και το έδαφος με δηλητηριώδη συστατικά.
*Κάτοικοι του δήμου Μεσσαπίων, περιβαλλοντικοί σύλλογοι και επιστήμονες, που πραγματοποίησαν αυτοψία, πιθανολογούν ότι η ΛΑΡΚΟ έχει μερίδιο ευθύνης για τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων: εξασθενές χρώμιο μέχρι και 128 μg/l βρέθηκε σε γεώτρηση στην Καστέλα και περισσότερο από 60 μg/l στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜ, όταν το όριο ασφαλείας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι 0.
Νικέλιο και χρώμιο
*Την ανησυχία της για τα ευρήματα αλλά και για την….


εξέλιξη του φαινομένου εκφράζει η Πολυξένη Νικολοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Είναι σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας και το χειρότερο όχι μόνο του τωρινού αλλά και του αυριανού πληθυσμού. Είναι γεγονός ότι η συχνότητα εμφάνισης νεοπλασιών, ιδιαίτερα του λεμφικού συστήματος, συνδέεται με έκθεση σε χημικές τοξικές ουσίες όπως τα βαρέα μέταλλα -κάδμιο, νικέλιο, χρώμιο κ.λπ.- αλλά και εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα».
*Για μεγάλη συχνότητα καρκίνων στους λεμφαδένες κάνει λόγο ο ωτορινολαρυγγολόγος Αρτάκης Αντ. Χαραλαμπόπουλος: λέγοντας. «Εδώ συναντώ νεοπλάσματα λεμφαδένων πολύ συχνότερα απ' ότι στην Αθήνα όπου δούλευα για πολλά χρόνια»,
Όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...