Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Η Τρίπολη δεν ανήκει στις…. ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ ?



Μετά βαϊων και κλάδων και τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ελασσόνα. Παλλαϊκή η υποδοχή με τις καμπάνες των ιερών ναών να χτυπούν χαρμόσυνα. Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε στην Ελασσόνα, μετά από πρόσκληση του τοπικού μητροπολίτη, χτες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Από την Κωνσταντινούπολη ήρθε αεροπορικώς στη Λάρισα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Τον υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, οι μητροπολίτες Λάρισας, Ιγνάτιος και Ελασσόνας Βασίλειος, και ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης . Καθ' οδόν προς την Ελασσόνα πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στο δήμο Γιάννουλης, ενώ επίσημη υποδοχή τού έγινε και στην Τσαριτσάνη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί μοναστήρια και προσκυνήματα της Μητρόπολης Ελασσόνας, ενώ την Κυριακή θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Την ερχόμενη Δευτέρα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Τρίπολη Αρκαδίας. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο, Μοσχονησίων, Απόστολος και ο επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος.

Εάν δεν κάνουμε λάθος η Τρίπολη είναι στην Πελοπόννησο και δεν ανήκει στις «νέες χώρες» όπως αποκαλείς το βιλαέτι σου κε ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ. Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτείς την επίσκεψη; Εκτός εάν υπάρχουν εκ μέρους σου «επεκτατικές βλέψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...