Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τους "έφτυσε" από την Αμερική ?



«Δεν θα δώσω ούτε καν κριτική ψήφο στη Ν.Δ., δεν με αντιπροσωπεύει κανείς υποψήφιός της στο Ρέθυμνο» Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό του Ρεθύμνου αλλά και νέο πονοκέφαλο στην Ρηγίλλης δημιουργεί η δημόσια παρέμβαση του Κωστή Σχοινά, τον οποίο η Ν.Δ. με συνοπτικές διαδικασίες διέγραψε τον περασμένο Απρίλιο. Ο κ. Σχοινάς, που από τότε αρνιόταν πεισματικά να τοποθετηθεί δημόσια και μόνο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις εξέφραζε την βαθιά του πικρία για τον άδικο «εξοστρακισμό» του από το κόμμα που υπηρετούσε χθες προχώρησε σε γραπτή δήλωση όπου ξεκαθαρίζει την στάση του για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, δίνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς κατεύθυνση στους ψηφοφόρους του για το τι θα πράξουν όταν βρεθούν…..
μπροστά στην κάλπη.
Σκληρή η ανακοίνωση του πρώην υποψηφίου της Ν.Δ. και προοιωνίζει το εκλογικό αποτέλεσμα του νομού για το κυβερνών κόμμα, το οποίο είναι πλέον σαφές ότι θα καταγράψει ιστορικά χαμηλό ποσοστό.
Ο κ. Σχοινάς, που βρίσκεται στην Αμερική και φαίνεται ότι εκεί θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές, κάνει σαφή την στάση του στην παρούσα φάση, είναι όμως άγνωστο τι θα κάνει μετά τις εκλογές αν και πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται σε επαφή με στελέχη όπως ο Πέτρος Τατούλης και ο Σάββας Τσιτουρίδης με τους οποίους θα τηρήσει κοινή στάση. Είναι γεγονός ότι στην σημερινή Ν.Δ. είτε υπό τον Κώστα Καραμανλή είτε υπό την Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να επιστρέψει, το έχει εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του, δεν αποκλείεται όμως στο ενδεχόμενο διάσπασης της Ν.Δ. να ενταχθεί σε ένα νέο πολιτικό σχήμα.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σχοινά, έχει ως εξής:
«Φίλες και φίλοι,
Πολίτες του Ρεθύμνου,
Απευθύνομαι σήμερα σε όλους και ασφαλώς σε εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις εκλογές του 2007. Σε όλους εσάς που με στηρίξατε πριν από δύο χρόνια στη δύσκολη και άνιση αυτή εκλογική μάχη.
Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Η συμπαράστασή σας ήταν συγκινητική, ήταν ουσιαστική. Μου έδωσε τη δύναμη να δώσω τον ωραίο αγώνα για την εκπροσώπηση του τόπου μας, του Ρεθύμνου.
Η σχέση που αναπτύξαμε μεταξύ μας ήταν ουσιαστική, ήταν σχέση ζωής και ψυχής. Αποδείξαμε ότι μεταξύ των πολιτών και των εκπροσώπων τους μπορεί να οικοδομηθεί μια αυθεντική σχέση.
Οι προσδοκίες, οι επιθυμίες, οι επιδιώξεις μας είναι κοινές. Το όνειρό μας, ένα και μοναδικό: Να βγάλουμε το Ρέθυμνο από το τέλμα, να πάψει ο νομός μας να είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης.
Τη σχέση αυτή δεν ήθελαν όλες εκείνες οι δυνάμεις που κρατούν το Ρέθυμνο στην αφάνεια, όλες εκείνες οι δυνάμεις που ως μοναδική επιδίωξή τους έχουν την προώθηση αλλότριων συμφερόντων.
Έκαναν τα πάντα να τη διαρρήξουν. Αυτός ήταν και ο μοναδικός στόχος της παράδοξης-θα έλεγα-διαγραφής μου από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά όλοι γνωρίζουν το γιατί.
Όλοι αυτοί που σχεδίασαν και υποκίνησαν τον εξοστρακισμό μου από τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να πέτυχαν την διαγραφή μου… δήθεν προσωρινή!!!. Δεν πέτυχαν όμως το στόχο τους: την προσωπική και πολιτική μου εξόντωση.
Ήμουν και θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Συνεχίζω να δίνω τη μάχη μαζί με εσάς για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Ρεθύμνου.
Φίλες και φίλοι,
Η χώρα σήμερα οδηγείται σε εκλογές. Ο κύκλος αυτής της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε νωρίς.
Η κρίση εμπιστοσύνης που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι απότοκος της αποξένωσης από τις αρχές και τις αξίες της, στις οποίες πιστέψαμε.
Τα οξυμένα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, μάς υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε αφήνοντας στην άκρη ανταγωνισμούς, ιστορικές φορτίσεις και κομματικά χαρακώματα.
Καλούμαστε, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις, να αγωνιστούμε για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα, την απραξία, την αδράνεια, τη διαφθορά. Η ανάγκη αυτή είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας. Δεν υπαγορεύεται από προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, είμαστε υποχρεωμένοι να ρίξουμε τα κομματικά σύνορα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει άλλο δέσμια μιας σκληρής κομματοκρατίας, μιας νομενκλατούρας, που μοναδικό μέλημά της είναι η αναπαραγωγή της δύναμής της, η νομή της εξουσίας.
Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε τιμώντας ο καθένας τις αρχές και τις αξίες του.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η χώρα καλείται να αλλάξει σελίδα. Καλείται να χαράξει και να περπατήσει νέους δρόμους.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου απαιτείται εθνική συστράτευση, εθνική συμπαράταξη, προκειμένου να ανακοπεί η καθοδική πορεία στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας την τελευταία περίοδο.
Φίλες και φίλοι,
Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή επέδειξα τόλμη και θάρρος. Δεν δίστασα να πάω κόντρα στο ρεύμα. Δεν συμβιβάστηκα ούτε υπέκυψα σε εκβιασμούς. Δεν δέχτηκα ν’ ανταλλάξω τις ιδέες μου με αξιώματα και ιδιότητες. Όλοι εσείς, οι πολίτες του Ρεθύμνου, το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Γνώμονας των ενεργειών μου, πυξίδα των πράξεών μου ήταν πάντα η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας, των πολιτών και πάνω απ΄ όλα το ΡΕΘΥΜΝΟ.
Αυτή η αρχή με οδηγεί τώρα σε μια μεγάλη απόφαση, σε μια καθαρή επιλογή: Να μην δώσω ούτε καν κριτική ψήφο στο νοσηρό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας! Και ασφαλώς δεν με αντιπροσωπεύει κανείς υποψήφιός της στο Νομό μας.
Η απόφασή μου αυτή δεν υποκρύπτει υστεροβουλίες και ιδιοτέλειες. Δεν υπαγορεύεται από κοντόφθαλμες προσωπικές σκοπιμότητες. Και πολύ περισσότερο δεν συνιστά την απόρριψη των ιδεολογικών μου αρχών. Όμως, επιπρόσθετα καταδεικνύει την άρνηση μου να στηρίξω εκείνους που με τόσο αντιδημοκρατικό τρόπο ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ βουλευτή, υποθηκεύοντας το μέλλον και τη πρόοδο του Ρεθύμνου.
Ο φιλελευθερισμός ήταν και παραμένει για μένα η ιδεολογική σημαία. Το κοινωνικό κέντρο ήταν και παραμένει για μένα η πολιτική μου ταυτότητα.
Η σχέση εμπιστοσύνης που έχω διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια με όλους εσάς με αποτρέπει να σας υπαγορεύσω οτιδήποτε. Με υποχρεώνει όμως να ξεκαθαρίσω δημόσια τη στάση μου, να είμαι ειλικρινής, έντιμος και καθαρός μαζί σας».Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...