Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

«Αραιώνουν» τώρα..τρείς - τρείς στον ΛΑ.Ο.Σ


"Τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ στο Νομό Πέλλας δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν την εκλογική μάχη ενόψει της 4ης Οκτωβρίου. Τοπικά έντυπα συνδέουν την εξέλιξη με τον αποκλεισμό του Γεώργιου Παπαδόπουλου από το ψηφοδέλτιο του κόμματος... Υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ το 2007 (πρώτος σε ψήφους), ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε πρόσφατα να οργανώσει τον προεκλογικό μηχανισμό του (αφίσες, γραφείο κλπ), ενόψει της 4ης Οκτωβρίου. Ύστερα από την απόφαση να μην περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, τρεις υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο Νομό Πέλλας, οι Ελένη Τσιτιρίδου, Δημήτριος Κοροσίδης και Βίκτωρ Σταματιάδης, δήλωσαν ότι αποσύρονται, επικαλούμενοι λίγο πολύ «προσωπικούς λόγους». Η εξέλιξη φαίνεται ότι συνδέεται με……
τον αποκλεισμό του κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Κατατοπιστικό των τελευταίων εξελίξεων είναι το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Νομού Πέλλας, «ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ»(Σάββατο 19/9/2009):

Στον ΛΑΟΣ, τη φαινομενική όπως αποδεικνύεται – ηρεμία και το κλίμα αισιοδοξίας για πιθανή απόκτηση έδρας στο νομό ήρθαν να ταράξουν οι αποφάσεις των τριών από τους έξι υποψηφίους βουλευτές του κόμματος να παραιτηθούν και οι σκληρές δηλώσεις της προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Τις παραιτήσεις τους δήλωσαν ότι υποβάλλουν οι υποψήφιοι Ελένη Τσιτιρίδου, Δημήτριος Κοροσίδης και Βίκτωρ Σταματιάδης, επικαλούμενοι «προσωπικούς λόγους» όπως άφησε να εννοηθεί ο ένας εκ των παραπάνω, η παραίτηση τους δεν είναι καθόλου άσχετη με τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ του Γιώργου Παπαδόπουλου από τα Γιαννιτσά, πρώτου σε σταυρούς στις εκλογές του 2007, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή θεωρούσε τον εαυτό του υποψήφιο, όπως σύμφωνα με τα λεγόμενά του- τον διαβεβαίωναν από το κόμμα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΛΑΟΣ, Εύη Παρασίδου, σημείωσε ότι μαζί με τους τρεις υποψηφίους παραιτούνται και τα περισσότερα μέλη της τοπικής κομματικής οργάνωσης, γιατί, όπως τόνισε, «για το ψηφοδέλτιό μας στο νομό Πέλλας επιλέχθηκαν από την Αθήνα υποψήφιοι που δεν ήταν καν μέλη του κόμματος».

«Νιώθω προδομένη γιατί εγώ πίστεψα στην ιδεολογία του ΛΑΟΣ και είμαι αντίθετη σε καιροσκόπους που δεν στήριξαν ποτέ το κόμμα και τις θέσεις του και σήμερα ζητούν καρέκλες και αξιώματα» σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Παρασίδου, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και η ίδια στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Εκτός από τους τρεις παραιτηθέντες, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος συμπεριλαμβάνονται οι: Κατερίνα Ρουσοπούλου, Δημήτριος Γαλαντάρης και Χρήστος Καμπουράκης.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του ΛΑΟΣ Πέλλας είναι και σχετική ανώνυμη ανάρτηση στο troktiko Νέο παράθυρο, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. «Γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει και ποιος είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο συντάκτης, απευθυνόμενος στον κ. Καρατζαφέρη, εγείροντας ερωτήματα για το τι εννοεί ακριβώς. Εξού και τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Στον νομό μας βρήκατε πρόσφορο έδαφος που ήταν έτοιμο για καρποφορία με την υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου, που γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει και ποιος είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος (...) Και στις δυο εκλογικές του αναμετρήσεις ήταν ή όχι αυτός που έβγαλε το κόμμα σας από την αφάνεια και το σκοτάδι, ανεβάζοντας τα ποσοστά του κόμματός σας σε τέτοιο σημείο που έφτασε να θεωρείστε η περιζήτητη νύφη με προτάσεις και συνοικέσια από όντως αξιόλογους γαμπρούς;

Και για ποιο όνομα δεν ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες ότι κατεβαίνει υποψήφιος με το ΛΑΟΣ; Κ. Πρόεδρε είχατε η όχι την πληροφορία ότι το κόμμα σας στον Νομό Πέλλας με την υποψηφιότητα του Γιώργη του Παπαδόπουλου θα κατεβάσει σε εξευτελιστικό σημείο τα ποσοστά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Κ. Πρόεδρε είχατε ή όχι την ενημέρωση ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από τρεις βουλευτικές έδρες, ίσως κρατήσει μόνο τη μια;»."

http://www.tvxs.gr/v21619

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...