Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο «άσχετος» Καραμανλής την έκανε πάλι την πατάτα



Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής κατά την συνέντευξή του στο Mega Chanell και στον κ. Γιάννη Πρετεντέρη όσον αφορά τον υπολογισμό του φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Η γκάφα του κ. Καραμανλή αλλάζει τα δεδομένα της εκλογικής αντιπαράθεσης καθώς αναιρεί την βασική του επιχειρηματολογία. Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο έχει ως εξής:
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ που λέτε έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ένα πολύ ωραίο παράδειγμα, που εμένα με εντυπωσίασε. Δεν το ήξερα, δεν είμαι πολύ καλός στα φορολογικά. Επί φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, με σπίτι 1 εκατομμυρίου πλήρωνε φόρο 4.376 ευρώ. Το ίδιο σπίτι του 1 εκατομμυρίου ευρώ κόστους επί Νέας Δημοκρατίας, επί των ημερών σας, πληρώνει φόρο 800 ευρώ.
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Αποκλείεται. Δεν έχουν λάβει υπόψη το ΕΤΑΚ.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Με το ΕΤΑΚ το υπολογίσανε.
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Αποκλείεται, μαθηματικά δεν……


βγαίνει. Δεν μπορώ να σας κάνω τώρα τους υπολογισμούς, αλλά μαθηματικά δε βγαίνει.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ωραία, περιμένω μία επίσημη ή μη διάψευση από την πλευρά του κ. Κουμουτσάκου για όλα αυτά τα πράγματα με τους αριθμούς.
Το ΠΑΣΟΚ όμως έχει δίκιο, ο κ. Καραμανλής δεν γνωρίζει βασικά μεγέθη της οικονομικής του πολιτική όπως ο υπολογισμός του φόρου ακίνητης περιουσίας. Οι οικονομικοί του υπουργοί ή δεν του εξηγούν ή τον παραπλανούν και ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται περισσότερο. Έτσι όμως αναιρείται το βασικό επιχείρημα στο οποίο έχει στηρίξει την προκήρυξη εκλογών και την προεκλογική του καμπάνια ότι δηλαδή «η χώρα χρειάζεται έμπειρο και υπεύθυνο πρωθυπουργό που να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα για την οικονομία». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...