Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Πάει για δεύτερη θητεία η ΜΕΡΚΕΛ


Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κερδίζουν τις ψήφους που απαιτούνται στις βουλευτικές εκλογές προκειμένου να σχηματίσουν μία κεντροδεξιά κυβέρνηση με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), σύμφωνα με τα έξιτ πολ. "Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή πλειοψηφία ώστε να σχηματίσουμε μία νέα κυβέρνηση του CDU/CSU και του FDP", δήλωσε η Μέρκελ στα κεντρικά γραφεία του κόμματός της στο Βερολίνο. Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ παραδέχθηκε την ήττα του, αφού το κόμμα υπέστη το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμά του μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ως επικεφαλής μίας κεντροδεξιάς κυβέρνησης, η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις και να παρατείνει την παραμονή των πυρηνικών εργοστασίων στη Γερμανία.
Τα έξιτ πολ δείνουν στο στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) 33,5%, στους Σοσιαλδημοκράτες SPD από 22,% έως 23,5% στους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) από 14,5 έως 15%, στην Αριστερά από 12,5 έως 13%, στους Πράσινους από 10 έως 10,5% και σε άλλα κόμματα 5,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...