Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Νύχτα έδωσαν άδεια ραδιοφωνικού σταθμού στον χέρι-χέρι



Δώρο δωρεάν άδεια ραδιοφωνικού σταθμού από τον Καραμανλή στον ακροδεξιό μπάρμπα – Γιώργο
Το βράδυ της προκήρυξης των εκλογών (2-9-2009), την ώρα ακριβώς που ο Καραμανλής ανακοίνωνε τους δήθεν «κρίσιμους εθνικούς λόγους» που τον ανάγκαζαν να πάει σε ξαφνικές εκλογές, στην Βουλή ο ίδιος ο «μεσαίος» Καραμανλής έκανε ένα πανάκριβο δώρο στον ακροδεξιό «αντίπαλο» του, τον Καρατζαφέρη. Με την τελευταία τροπολογία της θητείας του, την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή της εξουσίας του, έδωσε στο ΛΑΟΣ την πολυπόθητη άδεια να εκπέμπει την μαύρη προπαγάνδα του στα ερτζιανά και με το νόμο!!!!
Όσοι ασχολούνται με τα ΜΜΕ γνωρίζουν το κόστος αγοράς μιας τέτοιας άδειας λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού. Μιλάμε για πολύ χρήμα (στην πραγματικότητα για χάρισμα δημόσιας περιουσίας που είναι η συχνότητα εκπομπής. Αυτό το χρήμα που δήθεν θέλει ο Καραμανλής να εξοικονομήσει για το Δημόσιο.... Την ώρα λοιπόν που λέγονταν όλα αυτά τα ωραία, η …..




Βουλή ψήφιζε (βλέπε σελ. 17 του κατά τα άλλα άσχετου νόμου 3801 που ψήφισαν ΛΑΟΣ και ΝΔ το τελευταίο βράδυ λειτουργίας της Βουλής) το εξής:

«Άρθρο 50
Ραδιοφωνικοί σταθμοί πολιτικών κομμάτων

Ραδιοφωνικοί σταθμοί που ανήκουν, καθ’ οιονδήποτε νόμιμο τρόπο, σε πολιτικό κόμμα που εκπροσωπείται στηΒουλή, οι οποίοι λειτουργούσαν κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του ν. 3592/2007 και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 8 του ίδιου νόμου, έχουν δικαίωμασυμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού κατά τους όρους του ανωτέρω νόμου και θεωρείται ότι λειτουργούν νομίμως, στηγεωγραφική περιοχή που εκπέμπουν, ως την έκδοση τηςσχετικής άδειας, εφόσον υποβάλλουν κατά το νόμο υποψηφιότητα στη διαγωνιστική διαδικασία.»

Για αυτούς που ξέρουν η τροπολογία αυτή φωτογραφίζει το ΡΑΔΙΟΑΣΤΥ (πρώην RADIOCITY) του Καρατζαφέρη!!!! Ενα πειρατικό σταθμό που προσπαθεί να λειτουργήσει παράνομα εδώ και καιρό ο μπάρμπα – Γιώργος χωρίς επιτυχία. Ηρθε όμως η ΝΔ να τον νομιμοποιήσει και μάλιστα να του προσφέρει (μέσω της κάλυψης του ακροδεξιού απο – κόμματος του ΛΑΟΣ) και δωρεάν την άδεια λειτουργίας του!!!! Κι όλα αυτά στην κυριολεξία νύχτα και αβαβά. Η έτσι νόμισε ο Καραμανλής και ο Καρατζαφέρης..........
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε λαθεμένη πληροφόρηση ;
ή κάνετε σκόπιμη παραπληροφόρηση ;;;

Κατ΄αρχή, δεν ήταν «τελευταία τροπολογία την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή της θητείας του Καραμανλή» όπως γράφεις, δεν ήταν καν τροπολογία, αλλά άρθρο στο νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στη Βουλή από τον Μάϊο ... Δεν ήταν «άσχετος νόμος» όπως γράφεις, αλλά νομοσχέδιο του αρμόδιου καθ' ύλην Υπουργείου Εσωτερικών που είχε ειδικό κεφάλαιο "Ρυθμίσεις θεμάτων μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας".

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΡΑΔΙΟΑΣΤΥ (πρώην RADIOCITY) 90,65 MHz του ΛΑ.Ο.Σ. λειτουργεί και εκπέμπει νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 19 του ν.3592/2007 σε συνδυασμό με το αρ. 12 παρ. 29 του Ν.3310/2005.

Για τους γνωρίζοντες τα ραδιοτηλεοπτικά η νομοθετική ρύθμιση (ν.3801/2009) έγινε για να νομιμοποιήσει τον «παράνομο» ραδιοφωνικό σταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑ FM 105,5 του Συνασπισμού, ο οποίος άρχισε να λειτουργεί το 2006.

Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν της Κυριακής» που είναι η μοναδική εφημερίδα με σελίδες εξειδικευμένης πληροφόρησης στα ραδιοτηλεοπτικά θέματα «Τυπολογίες»[http://www.paron.gr/v3/new.php?id=45249&colid=37&catid=28&dt=2009-09-13&search=%EA%EF%EA%EA%E9%ED%EF] :
Νόμιμος ο «Στο Κόκκινο»: Ο σταθμός «Στο Κόκκινο» αποκτά το δικαίωμα νόμιμης εκπομπής. Σύμφωνα με το άρθρο 50, «ραδιοφωνικοί σταθμοί που ανήκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε πολιτικό κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή, οι οποίοι λειτουργούσαν κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του ν. 3592/2007» (νόμος Ρουσόπουλου) και «πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 8 του ίδιου νόμου» έχουν δικαίωμα «συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση
άδειας» τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Οι σταθμοί αυτοί «θεωρείται ότι λειτουργούν νομίμως στη γεωγραφική περιοχή που εκπέμπουν ως την έκδοση της σχετικής άδειας, εφόσον υποβάλουν κατά τον νόμο υποψηφιότητα στη διαγωνιστική διαδικασία».

Μήπως να ζητούσατε ένα συγγνώμη από τους αναγνώστες για την παραπληροφόρηση ;;;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δικηγόρος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...