Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Βομβιστικές επιθέσεις σε ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ



Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:35 το πρωί σε παγιδευμένο με εκρηκτικά κλεμμένο βαν, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε στενό δρόμο, μεταξύ του κτιρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και μιας αντιπροσωπίας αυτοκινήτων. Της εκρήξεως προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αγνώστου, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, περίπου στις 05:00 το πρωί. Ο άγνωστος είπε ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα, η οποία προηγουμένως είχε τοποθετηθεί στο σταθμευμένο βαν.
Όπως προέκυψε, το παγιδευμένο βαν είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου, και ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου. Aπό τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί 6 παρακείμενα οχήματα, εκ των οποίων τα τρία καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά και τα αυτοκίνητα της αντιπροσωπίας, καθώς και το κτίριο του Χρηματιστηρίου. Να σημειωθεί ότι η έκρηξη έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας.
Λίγο νωρίτερα, περίπου στις 5:00, σημειωθεί έκρηξη βόμβας σε ΚΑΦΑΟ στην πίσω πλευρά του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Από την έκρηξη σημειώθηκαν κάποιες υλικές ζημιές.
Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είχαν γίνει……

στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.
Αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις παραμένει η οδός Κασσάνδρου σε όλο της το μήκος, αλλά και οι δύο κάθετοι οδοί δίπλα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έπειτα από έκρηξη. Οι Αρχές συνδέουν τα δύο χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν τις Αρχές να θεωρούν ότι πίσω από το χτύπημα στο Χρηματιστήριο πιθανώς βρίσκεται ο Επαναστατικός Αγώνας, ενώ για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών».

"Βλέπουν" επαναστατικό Αγώνα

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το χτύπημα στο Χρηματιστήριο πιθανώς να βρίσκεται ο Επαναστατικός Αγώνας. Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε επιχειρήσει με σχεδόν παρόμοιο τρόπο να πλήξει το κτίριο της τράπεζας Citibank στην Κηφισιά – με παγιδευμένο επιβατικό όχημα- αλλά ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από την αστυνομία που τον εντόπισε.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει μια ακόμη επίθεση, αυτή που σημειώθηκε στις 12 Μαΐου στο υποκατάστημα της Eurobank, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου, στην Αργυρούπολη, η οποία παραμένει “ορφανή”, καθώς δεν την έχει αναλάβει μέχρι σήμερα καμία οργάνωση. Για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη, οι υποψίες πέφτουν στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών». Η Συνομωσία Πυρήνων χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βόμβα στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, ενώ έως τότε πραγματοποιούσε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...