Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ο Μητσοτάκης είναι το «αφεντικό» της siemens Hellas;


Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν εγκαταλείφθηκε πάντως από τους φίλους του, τους τέως κραταιούς της Siemens, που διαθέτουν ακόμα ισχυρή επιρροή στο status της Βαυαρίας.

Ως συμπαραστάτης του εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens Karl-Hermann Baumann,(φωτό) ο οποίος λέγεται ότι κινεί γη και ουρανό για την «προστασία» του φίλου του.

Ο Dr Baumann φέρεται να συντονίζει τις νομικές ενέργειες υπέρ της παραμονής Χριστοφοράκου στη Γερμανία, επικουρούμενος και από τις γνώσεις ή και τις προσβάσεις τέως ανώτατου Γερμανού δικαστή.

Παρά την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της Siemens, ο Dr Baumann έμεινε στο απυρόβλητο και δεν διώχθηκε στη Γερμανία. Το καλοκαίρι του 2007 και ενώ οι αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία κύκλωναν και τον Μιχ. Χριστοφοράκο, το ζεύγος Baumann προσεκλήθη και φιλοξενήθηκε στην Τήνο από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ελλάδος. Η φιλοξενία του (από τις 20 μέχρι τις 29 Αυγούστου 2007) περιείχε και πρόσκληση σε γαμήλια δεξίωση στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων (25/8) και ακολούθως σε δείπνο που προς τιμήν του παρέθεσε η οικογένεια (27/8).

Όπως προκύπτει από παραστατικά της δικογραφίας, μετά το ταξίδι ο Dr Baumann έγραψε επιστολή προς τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την απέστειλε, όπου του υπέδειξε διά της γραμματέως του, η κ. Αικ. Τσακάλου, δηλαδή στην Αραβαντινού. Αυτό φαίνεται από τη σχετική αλληλογραφία της 20ής Σεπτεμβρίου 2007 μεταξύ Μονάχου και Αθήνας, για τις επιστολές αβρότητας του ζεύγους Baumann προς τον επίτιμο και τη φιλόξενη οικογένειά του.*

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=64113

Όταν παλιά γράψαμε ότι ο Μητσοτάκης είναι ο κάπταιν στην Ελλάδα της siemens εδώ και πενήντα χρόνια κάποιοι βιάστηκαν να «διαμαρτυρηθούν». Δεν το γράφαμε όμως έτσι τυχαία. Τα γεγονότα έρχονται σιγά-σιγά και το επιβεβαιώνουν, Η γερμανική κολόνια άρχισε να φοριέται μετά την κατοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...