Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Aδυνατούν να καταβάλουν το εφάπαξ των Δ.Υ


Σε τραπεζικό δανεισμό προσφεύγει το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες για την πληρωμή του εφάπαξ των δημοσιών υπαλλήλων που αδυνατεί να καταβάλει εδώ και μήνες.

Στην απόφαση του ταμείου να προσφύγει σε δανεισμό αντιδρά η ΑΔΕΔΥ που σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Είναι σαφές ότι με την πρόταση αυτή το Τ.Π.Δ.Υ. που σήμερα αδυνατεί να χορηγεί τα σχετικά εφάπαξ στους δικαιούχους, θα οδηγηθεί σε κατάρρευση, αφού εκτός από τις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους, θα πρέπει να διαθέτει πόρους και για την εξυπηρέτηση του δανείου.

Οι πόροι αυτοί προφανώς θα αναζητηθούν στους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως φάνηκε και από προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ανάγκη αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Ταμείου.

Καλούνται δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι οι μόνοι που πληρώνουν διαχρονικά, να καλύψουν ελλείμματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας πολιτικών που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η άμεση Κρατική επιχορήγηση σε συνδυασμό με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αποτελεί τη μοναδική λύση για τη βιωσιμότητα του Ταμείου και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.» Με δάνειο το εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...