Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Γίνανε οι τούρκοι και επισήμως τα «αφεντικά» μας


Η Τουρκία με το «Στρατηγείο της Σμύρνης» συντονίζει τις αεροπορικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Ιταλίας, ώστε να περιφρουρούν τον εναέριο χώρο της......Αλβανίας! Αυτό δεν θα μπορούσε να το φαντασιωθεί ούτε ο Μητσοτάκης! Η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας, με εντολές του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Σμύρνης θα περιφρουρεί τον εναέριο χώρο της Αλβανίας!
Γράφει η έγκυρη “Rinascita Balcanica”: «Ο εναέριος χώρος της Αλβανίας υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ!»
Ο Ιταλός δημοσιογράφος Alketa Alibali, μεταξύ άλλων, γράφει:
«
Η εναέρια κυκλοφορία της Αλβανίας, από σήμερα και στο εξής θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο συνεταίρων της Ατλαντικής Συμμαχίας, ειδικότερα της Πολεμικής Αεροπορίας των χωρών Ιταλίας, Τουρκίας και Ελλάδας, με σημείο αναφοράς την τουρκική στρατιωτική βάση της Σμύρνης.
Οι δυνάμεις της Ατλαντικής Συμμαχίας αναλαμβάνουν τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Αλβανίας ως το 2012, όταν θα έχει ενισχυθεί ο αλβανικός στρατός και θα είναι σε θέση να ελέγχει τον εναέριο χώρο της χώρας του…
».
Για την απόφαση ν’ ανατεθεί τέτοιος σημαντικός ρόλος στην Τουρκία, επισημαίνει το άρθρο:
«Η απόφαση ανάθεσης τέτοιου καθήκοντος στην Τουρκία δεν ήταν καλοδεχούμενη από την αλβανική κοινή γνώμη…»
Δεν ξέρουμε πως νοιώθουν οι Έλληνες πιλότοι που υπερασπίζονται τον εναέριο χώρο του Αιγαίου από τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε πως θα νοιώθουν όταν ενώ θα κάνουν αναχαιτίσεις στο Αιγαίο, θα λαμβάνουν εντολές από τη Σμύρνη για πτήσεις στην Αλβανία!

Το πλήρες κείμενο, ας το δουν έστω και τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ κι ας το μεταφράσουν μιας και πληρώνονται γι’ αυτές τις δουλειές, στη “Rinascita Balcanica


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...