Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Τα κάνανε πλακάκια ο ΜΠΕΖΑΣ με τον ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ;

Το όνομα του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα ενέπλεξαν χθες στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο υπεξαίρεσης ασφαλιστικών εισφορών ύψους άνω των 22 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης επτά βουλευτές του ΠαΣοΚ
« Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συγκαλύπτει παρανομίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης » τονίζουν οι βουλευτές
Κάνουν λόγο για « παράνομη, προκλητική και ανεύθυνη ανοχή απέναντι σε κακουργηματικές πράξεις », ενώ διερωτώνται για τους λόγους « αλληλεξάρτησης » ανάμεσα στον υφυπουργό και στον δήμαρχο κ. Β. Παπαγεωργόπουλο που την υποκινούν. Το σκεπτικό της απόφασης Μπέζα για την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι η ομαλή λειτουργία του δήμου. Οι βουλευτές βάλλουν εναντίον της, καθώς δεν συνδέεται με καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Και όταν δεν πρόκειται περί απλών φορολογικών, αλλά περί ποινικών παραβάσεων λεγοντας.
« Θεωρείτε ότι η υπηρέτηση των αναγκών πολιτικής επιβίωσης της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης υπερτερεί των υποχρεώσεών σας να τηρείτε τους νόμους;». Γεγονός είναι πάντως ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι πολιτικά εκτεθειμένος μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης του βασικού υπόπτου της υπόθεσης κ. Π. Σαξώνη προς την επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κυρία Αναστασία Τσεμπερά.

O πρώην δημοτικός υπάλληλος, αλλά και ιδιοκτήτης πολλών και γνωστών νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνον έχει ομολογήσει την ενοχή του, αλλά και παίρνει μαζί του κόσμο: χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγεωργόπουλο « γνώστη της κατάστασης », εμπλέκει αντιδημάρχους, δείχνει ως συμμετέχοντες επτά προϊσταμένους υπηρεσιών και έναν ανώτερο υπάλληλο, τον οποίο κατονομάζει ως εμπνευστή του σχεδίου.
Ο ίδιος παραδέχεται επιπλέον ότι πλαστογραφούσε τα παραστατικά- μεθόδευση που « ήταν μεταξύ άλλων σε γνώση των διευθυντών μου, της γραμματείας που με ήλεγχε, αντιδημάρχων, του δημάρχου, αφού με αυτό τον τρόπο ήταν δυνατή η καθημερινή εκταμίευση ποσών με νομιμοφανή τρόπο».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=279967&dt=24/07/2009



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...