Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Το «μυστικό σχέδιο» στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ρε μαλάκες;


Όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», περίπου 1.000 καταδρομείς έχουν αναπτυχθεί μυστικά σε ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου, αναλαμβάνοντας την άμυνα των νησιών που θεωρούνται εκτεθειμένα στις διαθέσεις των Τούρκων. Υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέθεσε στη στρατιωτική ηγεσία να εκπονήσει το σχέδιο ενίσχυσης της στρατιωτικής φρουράς στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων. Μετά την έγκριση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ομάδες καταδρομέων του Στρατού αναπτύχθηκαν σε περισσότερα από δέκα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», περίπου 1.000 άντρες των Ειδικών Δυνάμεων μεταφέρθηκαν από αέρος και θαλάσσης σε συγκεκριμένα νησιά που έχουν μπει στο στόχαστρο της αναθεωρητικής πολιτικής της Άγκυρας και τα οποία θεωρούνται τα λιγότερο οχυρωμένα. Οι κομάντος του Στρατού φέρουν πλήρη εξοπλισμό. Παραλλήλως, για να μη διαρρεύσει η αιφνιδιαστική ανάπτυξη των καταδρομέων και δημιουργηθεί κλίμα ανησυχίας, το Πεντάγωνο αποφάσισε να μην ανακαλέσει τις προγραμματισμένες θερινές άδειες των αξιωματικών.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι το σχέδιο θωράκισης των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου είναι καθαρά αποτρεπτικό.
Σχολιάζοντας τις απόψεις ότι η κυβέρνηση ίσως προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία για να ισχυροποιηθεί στο εσωτερικό της χώρας, οι ίδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν προτίθεται να κάνει «παιχνίδι» με τα Ελληνοτουρκικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...